4 Månader,

Ojojoj, klockan är redan 11pm här borta i staterna och jag har ännu inte hunnit blogga. Dagen har gått så fruktansvert snabbt så det känns som att jag inte riktigt hängt med..

Gårdagen var lugn och bra som vanligt!

Idag har det åskat och härjat här! När J låg i soffan för att ta en nap brakade det ut och han utbrast i ren skräck " Its to loud!!! Angelica, can't du sänka?" Så himla gulligt!
E hade sin violin idag. Gick utmärkt som vanligt. Man märker värkligen skillnad på henne nu! Hon har blivit så himla himla duktig.
Till middag gjorde jag korvståganoff med ris.
Klockan är ställd på 5am imorgon. Det är inte varje dag englands prins gifter sig!

Nu kom jag på en grej! Det känns lite konstigt att jobba imorgon då jag de senaste tre veckorna antigen varit sjuk, blivit sjuk eller varit ledig på fredagen.
Det ska tydligen bli underbart väder hela helgen vilket innebär NYC och Central Park :)

Också var det ju faktiskt 4 månader sedan jag lämnade Svensk mark igår.
En tredjedel gjord!
Det ni!

Det tycker jag vi firar med en underbart vacker bild på mitt älskade värdbarn E som jag tog idag!



Puss&Kram!

Playdate,

Hej!
Wow, vilket sommarväder vi haft idag! Satt ute och solade lite innan idag. Tror ni jag fick någon färg? Inte det minsta!! Men när jag står ute i solen lite senare på eftermiddagen med ett fett linne på mig, ja DÅ tar solen så nu har jag jätte snygg solbränna... NOT!
Haha, jaja det går säkert bort i sommar! Enligt alla så är det sååå fina sommrar här jämt. Bara för att jag befinner mig i detta land för endast ett år kommer säkert den traditionen brytas... skulle inte förvåna mig! 

Som rybriken lyder hade vi en playdate idag hemma hos en annan familj. Det var mycket trevligt!
Såg för första gången en sådan "gammmal" typisk amerikansk brevlåda idag. Ni vet ett typ halvrör som man lägger in porsten i?

Hm... ja det var väl det jag ville berätta för er. Haha inte så intressant kanske men whatever :)
Hoppas ni haft en bra dag!
Puss&Kram!

Doften.

Heej!
Det är egentligen inget intressant jag vill berätta för Er mer än att hela mitt rum luktar en såndär djuvlig sen sommarkväll som det bara gör när man är utomlands. Och det underbaraste av allt; jag är ju faktiskt utomlands hela sommaren, ja faktiskt hela året! Kan någon förstå att jag verkligen har flyttat för ett år?
Jag har inte insätt det ännu. Det känns fortfarande som att jag lever i en dröm.


Min andra familj<3

Söndag - Easter Parade in NYC.

Som rubriken lyder åkte jag med värdfamiljen in till NYC för att gå på en Easter Parade.
Dock ska vi inte gå händelserna i förväg! Innan det bar av fick barnen gå ut och leta påskägg vilket dom fullkomligt älskade! Även jag fick ett påskägg, fint kort och ett packet. Tackar tackar!!
Det var fruktansvärt varmt ute idag! Tror det var 27 grader men ingen sol knappt..
Vi tog bilen in till NYC. Första gången jag åkt BIL in dit. Men det var trevligt! Då förstår man lite mer hur himla nära man faktiskt bor!
Påskparaden var jätte kul att se. Jätte många som hade klätt ut sig till bland annat Alice in wonderland. Jätte många hade roliga hattar på sig, stora som små. Alla tog kort hit och dit. En del dansade, andra hade dockteater. Ja det va kul och se! Kändes väldigt "new york'it" om man säger så :)
När vi gått där ett tag så åkte vi och åt brunch på ett mysigt ställe med barnens farmor.  Fick även följa med henne hem uptown Manhattan för att se hur hon bor och barnen fick påsk korgar.
Påvägen hem åkte vi förbi min vmammas ena svenska kompis som fick barn i måndag. En sån liten söt krabat det var! Han lycktade himelskt!
Nu sitter jag här mätt och go! Vi har precis ätit middag. Min värdmamma hade gjort en jätte god räksallad. Också åt vi en påsk tårta till efterrätt. Utanför fönster blicktrar och dundrar det. Och regnet öser ner..


Hela familjen.


"Hur många har du hittat?"


Mina små söta vbarn tillsammans med några poliser.








Stilig man på manhattans gator!


Häftiga hattar!


Alice in Wondeland.


Underbara värdbarn!!


Jag och E på brunchen!

Jaha ni, det var allt jag hade att erbjuda för denna gången.
Så det återstår väl bara för mig att, lite så här i efterskott, säga
GLAD PÅSK alla nära och kära <3
Jag hoppas ni fått besök av the easter bunny och att det kom några påsk kärringar och hälsade på Er?
Hit hittade dom tyvärr inte...

Puss&Kram!!

Lördag - Födelsedagskalas!

Då var det lördag! Vaknade upp redan vid 8 tiden.. När man får sova, ja då kan man inte. Som vanligt!!
Så jag gick helt enkelt ner och åt frukost i lugn och ro tillsammans med min värdfamilj. Så mysigt! Sedan åkte dom iväg på det värse saker så jag blev själv hemma några timmar. Rätt mysigt faktiskt! När jag själv får bestämma om jag vill vara hemma.
De kom hem igen runt 2 tiden så åkte vi på ett födelsedags kalas i west orange, tror jag det var, vid 3 tiden. Det var en liten kille som fyllde tre. Det mest roliga/intressanta var att alla mammor var svenskar medan papporna var african/american så ni kan ju bara tänka Er vilka små söta halvmörka små trollbarn som sprang runt och lekte med varandra! Det bjöds på svensk smörgåstårta och princesstårata. Barnen fick måla påskägg och även leta efter påskägg i trädgården. Lyckan var total!
Vi kom hem vid sju igen och kvällen blev lugn!


Dagen till ära blev det lite 50-tals inspirerad utstyrsel.


Smörgåstårtan!


Glada barn målar ägg!


Påskägg!

Puss&Kram!

En trevlig fredag!

I Fredags var jag ledig då som ni vet vid dethär laget. Hade dock inga som helst planer! Så det slutade med att jag följde med min vmamma, E & J till Millburn för att dom skulle göra 3 respektive 6 års kontroll hos doktorn. Sen åkte vi vidare till en mexikansk resturang och åt tacos - mums! Vi handlade även på trader joes när vi var i Millburn trakterna. Jag och E var inne på en djuraffär en kort sväng där dom hade katter till försäljning från typ motsvarigheten till djurens vänner. Dom var så himla söta så jag ville ta hem allihop! Det var så jobbigt att se dom sitta där. Men jag vet att dom har det bättre där än ute på gatan..
När vi handlat klart åkte vi och hämtade upp barnens farmor vid tågstationen för att sedan köra till Livingston Mall och köpa skor åt barnen. Det blev lightning up shoes för dom båda. Och OJ, vad lyckliga dom vart!!
Therese kom till Mallet så jag hakade på henne! Jag provade en massa kläder inne på H&M från deras nya kollektion, I LOVE IT!!! Blev dock bara ett plagg där ifrån.
Köpte en jätte fin "midsommar" klänning från dElias som var nerread till 20 dollar. Fick även med mig en ny snygg bekini för 40 dollar från Pacsun. Helt okej! Kollat på den länge så..
När vi kände oss klara åkte jag och Therese till våran favvo restaurang - TGI Friday's där det blev trerätters innan det bar av hem till henne där vi hade tjejsnack och jag hjälpte henne att packa till lördagen då hon äntligen skulle möta upp hennes familj på flygplatsen efter 6 månader iväg!


E på resturangen!


Glada barn med nya skor! (skorna blinkar!!!)


Tröjan från H&M. Shortsen har jag köpt innan från F21.
Jag äälskar tröjan!! Iom att det är så varmt här på sommrarna så kommer denna bli perfekt!

Puss&Kram!


Torsdag - Imagine that!

Hejsan hoppsan på er!
Idag jobbade jag min sista dag för denna veckan. Min vmamma har tagit ledigt imorgon från jobbet för att vara hemma med sina barn vilket innerbär att även jag är ledig. Så det blir troligtvis en sväng in till NYC.

Så idag tog jag med mig barnen till ett museum i Livingston som heter "Imagine that". Dom fullkomligt ÄLSKADE det!! Min vmamma sa till mig idag på morgonen att dom troligvis inte ville vara där mer än två timmar och att vi skulle se fall vi kunde ha en playdate med några andra på eftermiddagen.
Hon hade fel...
Jag packade Jag packade matsäck för hela dagen. En massa snacks och vatten etc.
Vi åkte dit så att vi var där vid tio. Tolv tänkte jag då att vi skulle vara påväg ut igen. När klockan började närma sig 3 började jag lite smått förbereda barnen på att vi måste snart åka hem för att kunna vara ute liiite och njuta av det fina vädret också.. Inte förens klockan slog fyra traskade vi ut genom dörrarna för att åka hem. 
Väl hemma var vi ute och lekte på bakgården i det fina vädret. Värderleksrapporten visade WINDY/sunny. Vind blev det minsann och klarblå himmel.
När klockan sedan började närma sig 6 och vi bara väntade in min vpappa innan vi skulle börja äta middag ringer ´han mig och frågar fall jag kan packa in ungarna i bilen och åka för att hämta honom i Millburn. Sure, sa ja. Jag hittar!
ehehehhheee, eller kanske inte, när jag tänker efter?
Virrar bort mig som sjutton och får ringa ch förklara läget. "Take it easy. Find your way back to whole foods and then, call me." And so I did. Efter lite snurrelkrokar och mycket undvikande av motorväg hittade vi tillslut varandra. Vid det laget hade lilleman somnat så gott i baksätet.
Och påtal om somna. Jag somnade till en kort sekund nyss. Klockan är bara halv tio men jag orkar knappt hålla ögonen öppna.
Här kommer lite bilder från dagen sen ska jag faktiskt krypa ner under täcket!











Dance dance dance


Tittar på tågen


Jag hittade sverige!!


De hade telefoner man kunde ringa med inom museumet. Det var olika rum och några av de hade telefoner vilket såklart resulterade i att J och E ringde och ringde och ringde till varandra hela tiden, haha :)


Ring ring!

Take care!
Puss&Kram


tvåmånader,

Tisdag - Passover!

Hejsan hoppsan! Nu är jag på banan igen vad det gäller min update!
Idag åkte vi till TVC och där fick barnen påskkorgar. Hur lyckliga tror ni dom var sen? En massa nytt pyssel, gosedjur och stickers. Vi letade oss till Zoo:et en stund även denna dagen innan vi riktade in oss på pizzerian då det började spöregna ute..
Blev även biblioteket en sväng innan vi åkte hem för att ta det lite lugnt.
Hämtade upp min värdmamma vid tågstationen och sen åkte vi vidare till min värdfamiljs vänners hus. Där det bjöds på den judiska typ "motsvarigheten till påsk" - Passover. Så himla himla roligt att få vara med och lära sig så mycket om en annan relion. Och jag börjar verkligen gilla judendomen!
Vi åt middag ihop där man först doppar persilia i saltvatten och läser ur deras bok för att höra hur judarna var slavar under Farao. Det blev även efterrätt - Jordgubbar, björnbär och vaniljglass, MUMS!!
Nu har vi kommit hem och jag ska faktiskt snart krypa under täcket.
Imorgon är en ny dag!


Två glada barn!


Safarihattsprovning.


Passover dinner.


Spelar trumma.

Nehe nu ska jag sooova,

Jag vill bara tack så hemskt mycket för alla mejl och brev som trillar in hos mig titt som tätt.
Det känns fruktansvert bra att ha så mycket stöd hemmifrån!
Jag vill också be om ursäkt att jag inte hinner skriva tillbaka till Er i samma takt som ni hinner skriva till mig.

Puss&Kram på Er alla!

Måndag - Turtle back Zoo!

Okej, så nu en, eller två blir det ju för er, dag senare får ni veta vad vi gjorde igår- Måndags.
Barnen har, precis som iallafall hemma i småland, påsklov denna veckan. Så vad passar då bättre än att besöka ett zoo? 10 minuters körning och vi var där.
Vi ska dock inte gå händelserna i förväg! Innan vi kom iväg till zoo:et satte vi igång och bakade bullar. Det blev ca 50 st. Vi åt även lunch som bestod utav mack&cheese.
Så vid halv två tiden åkte vi till zooet. Vi hade tur med vädret. Solen glimtade nästan fram och det var uppehåll hela tiden. Vi åkte tåg, tittade på kor, fiskar, fåglar osv.
Istället för att jag ska sitta här och rabblaupp så tycker jag att ni ska få ta del av bilderna!




Ser inte det precis ut som fönstet som är med i den första Harry Potter filmen? När han råkar släppa u ormen.
Jag tycker det är så grymt likt!!




Påfågel!


Såg dessa sötnosar och tänkte direkt på Benny. Berättade för E att min bror har highland cattles hemma i Svergie. "Får han verkligen plats med dom inomhus!?" Ungefär så löd hennes kommentar...haha!!


Rutschkana.

Det var våran dag!
Vid 7 tiden mötte jag upp Johanna downtown. Vi gick på Diner och åt middag. Trevligt trevligt!!
Puss&Kram!


-.-

Förlåt förlåt förlåt men jag orkar inte blogga nu ikväll! Jag lovar att ni ska få två inlägg som ni kan läsa på onsdag istället.
Take Care!
Puss&Kram

Svenska kyrkan,

Hej på Er!!
Idag har jag mått lite bättre så det blev så att jag träffade Therese inne i NYC vid 2 tiden på Time Square. Vi traskade iväg till svenska kyrkan där vi drack kaffe, gjorde tacos och åt svenskt godis/ daim tårta och snackade en massa om usa, new york & sverige med en massa andra trevliga svenska New York bor. En helt underbar dag! Med klarblå himmel och sådär vårdoft i luften.
(imorgon ska det regna)


Flickor i NYC.


Tacos ätande i caféet.


Svenskt i luften!

Puss&Kram!

Lördag - Manikyr & regn,

Efter en del gråtande och en massa kliande och sängliggande tog jag mig i kragen och umgicks med Therese. Hon kom och hämtade mig runt 3 tiden och tro det eller ej så åkte vi faktiskt och fixade våra naglar på en salong här i SO. 8 dollar fattigare. Första gången för mig. Jag är jätte nöjd och det kändes väldigt "vardagslyxit" att kunna sitta där och bli fin!
Visst, mina naglar är så nerbitna! Men nästa gång hoppas jag på att ha lite längre! Ska försöka sluta bita nu..
Önska mig lycka till!
Efteråt åkte vi o åt på TGI fridays. Gott som vanligt. Var hemma igen runt 7 tiden. Då hade min värdfamilj gäster. Ett jätte trevligt amerikanskt par från NY som har en dotter i samma ålder som vi. Jag och barnen ska åka in nästa vecka och träffa henne, vääldigt spännande!!
Fick än en gång beröm för min engelska. Varje gång det hände blir jag så glad och överrumplad att jag nästan ramlar av stolen! Men det är alltid lika kul!
Kliet har försvunnit! :D Det hände nu ikväll. Så himla skönt att det äntligen lugnat ner sig lite. Förhoppningsvis kommer jag kunna sova hela natten vilket jag inte kunde göra inatt. Låg vaken 2 timmar i min säng och bara grät för jag det kliade så jag blev tokig och visste inte vad jag skulle ta mig till! Efter många övervägande väkte jag tillslut min vmamma och frågade efter en värktablet. Den började värka efter ytteligare en halvtimme och jag kunde äntligen slumra till igen.

Det var min dag det!

Bilden gör nagellacket absolut inte rättvis men ja.. Föresten, ni ser en liten skymt av prickarna som befinner sig på min hand + rästen av kroppen fast mycket mycket varre...

Just nu utanför mitt fönster stormar, regnar och ruskar det som attan! Åskan ligger i bakgrunden och gör sig påmind ibland. Jag tror jag kommer somna gott ikväll. Det är så mysigt när man hör att regnet slår mot fönsterbläcket.
Så ja, härmed säger jag faktiskt
God natt Amerika
God morgon Sverige!

Puss&Kram!

Inställt,

Jag vaknade upp med ett ansikte som såg ut som en tomat och hela min kropp var täckt av små röda prickar/flammor.  Det hade blivit mycket värre under natten. Jag ville ärligt talat bara gråta. Vilket jag också gjort en del idag.
När jag fått iväg barnen till skolan och upplyst min vän Sandra, som väntar på mig i Boston, om vad som hänt hämtar jag upp min vpappa på stationen. Min värdmamma har varit snäll och fixat en tid till mig hos doktorn vid elva. Så vi kör dit. Jag och Dr. John Qualter börjar bli riktiga buddies vid dethär laget! Läkarna/sjuksjöterskorna fastslår att det är en allergisk reaktion jag fått, av pencilinet. Efter en spruta i armen och en hel undervisning om att jag absolut nerver ever ever ever får äta pencillin/antibiotika med vissa ingrediecer i, skickas jag hem med två olika mediciner.
Skypar med mamma och pappa när jag kommer hem. Gråter gråter och gråter. Ja, så jobbigt är det faktiskt!
Går sedan och lägger mig o sover två timmar för att lugna ner mig lite och låta kroppen vila.
Som ni säkert redan förstått blev min Bostonresa inställd denna helgen. Det suger så mycket att inte ord kan förklara hur besviken och ledsen jag är. Men när kroppen säger ifrån, får man faktiskt lyssna.
Det blir alltså, ännu en, väldigt lugn helg för mig.

Så nu vet ni hur min första semesterdag i staterna tillbringades.
Jag hoppas att eran helg började lite bättre?

Hur tillståndet är nu? 
Prickar prickar prickar. Och det kliar så jag blir tokig snart! 
Jag hoppas lite sömn kan få the itche att försvinna.
Puss&Kram!
 

Prickig korv,

Ser ut som en prickigkrov över hela kroppen. Förklaring på det? Allergisk reaktion på pencilinet. Och imorgon väntar en 4 timmars bussfärd upp till Boston för mig, ska jag skratta eller gråta?
Jag ska till Boston och hälsa på en vän som är aupair där uppe. Så framåt måndag/tidags kommer en enorm update med vad jag gjort i helgen!
Nu återstår bara för mig att önska er alla en super trevlig helg för det har jag tänkt ha!
Take care!
Puss&Kram!

Regnet, det öser ner...

När jag skulle köra barnen till skolan idag på morgonen insåg jag att bilnyklarna inte fanns hemma. Dom hade min värdmamma av misstag fått med sig in till NYC. Det SPÖregnade ute. Men vad gör man? På med gummistövlar och pararply och sen bara traska iväg till skolan. Dock var en bekant snäll och plockade upp oss på halva vägen då vi aldrig skulle hunnit fram i tid annars.
Vid 10.45 gick jag till J's skola för att vara med på Passover celebration. En judisk tradition som egentligen statar näst nästa vecka tror jag :)
Vi sjöng låtar och lyssnade till hur judarna var slavar i egypten och sen åt vi mat som vi doppade i saltvatten.
Jag tycker faktiskt att det är riktigt intressant att J går på en juwisch pre-school för det innerbär att jag får lära mig lite mer om judendomen!
E hade en playdate idag så jag och J hade en rätt lugn eftermiddag. Åt pannkakor till middag och sen åkte barnen iväg till tandläkaren. Dom var så uppspelta såå!
Nu är det bara en dag kvar sen åker jag till Boston! :D


Jag tappar andan varje gång jag ser bilden! Han är så himla sööt!!!!
Vilket litet charmtroll!

Nehe nu ska jag gå och sova!
Puss&Kram!

Regn regn regn!

Idag har det varit Tisdag och precis som dom lovat regnade det dagen till ära. Inte sådär några stänk på förmiddagen utan ungefär exakt varenda minut under 12 timmar. HÄRLIGT! Ena dagen 30 grader varmt, nästa ösregn!
Jag hoppas dock att dom även kommer att hålla löftet om det fina vädret som ska infinna sig igen på fredag&lördag (dock inte lika varmt)!
Dagen har varit rätt lugn och stilla här i New Jersey.
Jag har varit duktig och köpt bussbiljetter idag. För er som inte vet kommer min helg spenderas uppe i Boston,MA.  Det lättaste och billigaste sättet att ta sig dit är således med buss. Så 11:00 åker jag från NYC på fredag förmiddag.
Jag har tyvärr inte så mycket kul att berätta.. Och inga nytagna bilder att visa heller för den delen..
FÅr göra ett bättre försök imorgon! Då är det passover på J's skola som jag ska gå på. Kommer bli intressant.

Take care alla underbara!
Puss&Kram från ett regningt South Orange.

Vår!

Klockan är inte mer än tio men jag är vekligen jätte trött!!
Jag känner att viruset, som jag vet inte är något virus men what ever, fortfarande är kvar i kroppen och brottas mot pencilinet.  När jag vaknade på morgonen hade jag ont i halsen som attan. Igen? Snälla, inte igen! Jag hoppas att det känns bättre imorgon. Det har känts lite upp och ner idag.

Idag har jag iallafall varit jätte duktig och städat bland mina papper och skrivit ner en massa grejer och organiserat lite i mitt lilla rum. Känner mig fruktansvärt nöjd!
Igår sa dom på vädret att det skulle bli 26 grader här idag. JO visst va! När vi vaknade i morse var det inte mer än 11. Och det steg minsan inte till några 26.... inte förens klockan slog... hm .... 2 ungefär. 30 grader i skuggen. Jag trot minsan att jag fått en liten insikt i hur det kommer va i sommar. "Härligt att våren kommit! Detta är kallt för sommaren. Vänta du bara." Sa min värdmamma till mig när hon kom hem från jobbet ikväll. Hujedamig!
Jag och barnen har haft en mysig dag utomhus. Också bakade vi pizza till kvällsmat och åt det ute på altanen. Det var jätte mysigt! Sen vid 7 tiden åkte jag en sväng till Therese. Vi åt glass och pratade bröllop.

Nu blir det sängen för min del! Det är en ny dag imorgon!
Puss&Kram!


Lite tankar framåt kvällen,

Det är inte kul att vara sjuk i någon annan säng än ens egna. Ens egna säng i ens egna hus i Sverige.
Min värdfamilj är underbar som vanligt och försöker göra det bästa av situationen men man saknar ju ändå sin egna familj som gulligullar med än lite för mycket när man är sjuk.
När jag senare, om ca 9 månader, kommer landa på svensk mark igen, kommer jag att uppskatta så många småsaker som man kommer på när man inte är hemma. Något som jag verkligen har kommit till insikt med idag när jag inte kunnat göra annat än att vilat, är att här förväntas man alltid leva livet fullt ut. Hälst hela tiden. Självklart är jag mycket välkommen att följa med min värdfamilj på en del grejer dom gör på helgerna men man förväntas ändå vara ute ur huset när man slutar på en fredagkväll. Man förväntas alltid ha helgen planerad. För "detta är ju ditt år! Det är nu du är fri och det är nu du bor i USA - landet där allt händer"... Nu när jag ändå varit här nästan 3½ månad är inte allt så spännande längre för som många av er säger så blir även detta en vardag. Dock kan jag forfarande bli helt mållös när jag kommer på mig själv säga något i stil med "Nej, vi gjorde typ ingenting igår. Åkt in till New York och gick runt lite bara..
Och, ja jag kan hålla med om att detta handlar bara om ett år av mitt liv. Men jag saknar ändå dethär mysiga lördagskvällarna med svenskt lösgodis framför TV:n tillsammans med sin familj. Eller att man vaknar sent en söndagsmorgon och bestämmer sig för att bara vara hemma och slappa. Kanske se på någon film eller helt enkelt bara umgås med sin familj. Men som sagt, detta är något jag kommer ta vara på ännumer när jag kommer hem till tryggheten igen. För efter ett år här kommer jag tycka det är skönt att komma hem. Få ett vuxet liv. Det är inte alltid lätt att vara en aupair. Men det är heller inte alltid lätt att vara en lastbilschaufför, kock eller något annat jobb. Allt är inte alltid en dans på rosor,för hur skulle livet sett ut då?

Jag vet inte riktigt vad jag vill komma med detta inlägg... Men ja, kära ni, jag kommer att ta vara på detta året utifrån vad jag anser är "ta vara på". Och jag ångrar inte en sekund att det var jag som sa hejdå till min familj på Landvetter flygplats den 27 december 2011. Tänk så mycke jag skulle missat om jag bangat ur!


Saknar dig broder! <3

Take care!
Puss&Kram!!

Kul med halsfluss i Staterna!

Ojojoj, nu var det tre dagar sedan jag uppdaterade er sist.
Andledningen till det?
Jo i onsdags började jag känna mig väldigt hängig och jag fick plötsligt, på kvällen, fruktansvärt ont i halsen. Jag och min värdmamma kom fram till att det troligtvis var halsfluss.
Så det fick helt enkelt bli ett litet läkarbesök för mig igår, torsdag, i maplewood. Jag är väldigt glad att det inte var något allvarligare, mer akut då det tar ett helt år innan man klurat ut till vilken läkare man egentligen kan gå till för att ens försäkring ska tecka det hela. Litet och litet.. läkarbesöket tog 3 timmar. Satt och väntade i en timme. Sen fick jag fylla i papper, efter det fick jag vänta lite till. Seen fick jag komma in till en doktor/sköterska som undersökte mig och tog ett blodprov. Frågade en massa frågor om allt möjligt. Kom ut med två recept och ett "Kom tillbaks nästa vecka så har vi svaren på proverna".
Fick ta en taxi hem och sen var min värdmamma snäll och hämtade ut mina mediciner medans jag låg i sängen och grät för att jag hade så ont. Fy sjutton alltså!

Idag känns det iallafall lite bättre. Tredje dagen som jag legat i sängen nu. Bara vilat och vilat. Hela helgen kommer bli en ändå lång vilo/rehabiliterings helg för min del.
Tittade nyss på filmen Mitt stora feta grekiska bröllop. Den är ju så himla rolig!


Här är mina medicamenter för att jag ska komma på bena igen.
Det är inte bara nackdelar med att stanna hemma en helg. Det klirrar bra i kassan för då kan man inte göra av med något ;)

Det var allt för mig denna gången.
Puss&Kram och trevlig helg!

100 dagar - check!

Hej hej, hemskt mycket hej!
Jag måste nog börja med att klaga lite på ni inte var så många som kommenterade förra inlägget! Det var ju trottsallt en av det coolaste grejer jag varit med om sedan jag kom hit...
Men nog klagat omdet!
Videon ligger ute på youtube och har redan över 500 visningar. Lite ballt måste jag nog säga!

Vilket värder vi haft här idag! När jag gick upp på morgonen idag klockan sju och tittade på termometern visade den på 17 plus grader ute. Hääärligt tänkte jag. Släppte av barnen på skolan och åkte hem och  pluggade lite. Framåt elva, då var det full stom utanför fönstret. Grannen hade fått sitt träd över tåmten. Då förstår ni lite hur det tog i. Gy sjutton!

Mötte en polisbil idag. Där polismannen satt och körde och rökte cigarr, vilket jobb!

Hade tänkt kolla på big brother nu men då står det att det är fel på sidan, blir man less eller?
Har börjat få ont i halsen, IGEN.
När kommer sommaren?

Här får ni en bild på min sommaroutfit jag köpte i helgen.
En jumpsuit;



Hoppas ni har haft en fin börja på veckan.
Just det höll ju nästan på att glömma!
Idag är det 100 dagar sedan jag lämnade svensk mark.
Tiden rusar verkligen förbi!
Detta är verkligen en milstolpe för mig personligen! Tänk att jag inte träffat min familj på 100 dagar. Jag trodde aldrig att jag skulle klara av att vara ifrån min mamma såhär länge. But I did it! Nu är det bara 265 dagar kvar tills jag är hemma igen :)

Puss&Kram!

En fantastiskt dag i Amerika. Något jag aldrig trodde jag skulle få vara med om.

Söndag den 3 April. Vilken söndag som hälst skulle man kunna tycka. Men inte för mig och Therese.
Vi kom fram till att detta troligtvis är topp två av de bästa dagarna i USA, hittills.
Jag tycker vi tar det från början!

Vaknade lugnt upp vid 8 i morse. Vi hade bestämt att ta 10 tåget in till NYC. Therese hämtade upp mig kvart i tio.
Väl inne i new york tog vi tunnelbanan ner till SOHO. Destinationen var Apple store.
Ställde oss i en kö utanför. 2 timmars köande framför oss, tänkte vi. Efter en kvart kom en kille fram och frågade oss fall vi hade band. Vadå för band frågade vi? -Ni var tvugna att komma hit igår. Vi delade ut alla banden igår så om ni inte har något band så får ni inte stå i kön för ni kommer inte bli insläppta.
Nehe tänkte ja(snäll som jag är)... Therese tänkte inte så. Hon blev skit lack och as besviken! Så vi gick in i apple store istället och therese gick fram till en kvinna (- dom är mycket snällare, blev hennes förklaring) och frågade fall det verkligen var helt kört för oss att komma in på eventet. Hon gick, och kom tillbaka, med två nyckelringar och ett tyvärr.
Skit sura gick vi ut igen och tänkte att om vi står vid kön så kanske vi iallafalla får se dom komma in... Sagt och gjort. Då kom killen tillbaka och bara "Ne här kan ni inte stå. Ni får absolut inte stå i kön blablablabla...." Jätte sur vart han och arg och otrevlig. Vi förhandlade fram och vi fick stå "ejämte" kön. Efter att ha stått där en timme ungefär kommer första bilen;


och denna filur hoppar ut.

Vi står ytterligare en halvtimme ca ute och väntar. Då händer det något. Kön har försvunnit och det är endast vi plus tre andra tjejer som inte heller har band, som står kvar ute på gatan. En kvinna kommer fram. "Skulle ni vilja komma in på eventet?" SJÄLVKLAAAAAAAART!!!! vill vi det!
Vi blir invisade i applestore. Får stå i ännu en kö. Där vi är först i kön. Hjärtat... ja det höll nästan på att hoppa ut! Vi vart så himla himla uppspelta, nervösa, förväntansfulla. Alla känslor på en gång! Jag ville bara skricka.
Vi hörde personalen prata om fall vi skulle kunna få plats eller inte.
Efter 10 låååånga minuter fick vi äntligen gå upp och komma in på eventet. Jag sprang upp för trappan!


Sen kom dom! Jag pratar såklart om Harry Potter ensemblen!
Det är helt ofattbart att vi har sätt dessa människor! Vi har sett skådespelare från Harry Potter filmerna!
Ja, jag kan säga att vi har levt i en annan värld hela dagen. Med ett leende på läpparna gick vi där ifrån med några autografer rikare!
JAG ÄR SÅ SJUKT ÖVERLYCKLIG!!!!!!!!!
AAAAAAHHHH!!!!! :D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D

Tyvärr var inte Harry, Hemaine och Ron där men skådespelarna som var där var;
- Fred Weasly
- George Weasly
- Luna Lovegood
- Ginny Weasly
- Nymphadora Tonks
- Remus Lupin
- Narcissa Malfoy
- Griphook
- Hagrid
- Professor Albus Dumbledore

Namnen med kursiv stil är de jag fick fotografer av. De andra rusade iväg...
Men jag är ändå fruktansvärt nöjd!!
Lever forfarnade på rosa moln:)


Brödera Weasly.


Hagrid!


En överlycklig tjej:)

Här kommer en liten video med presentationen av alla. Fick dock inte med dom två första. Hela intervjun ska tydligen finnas på iTunes för er som är intresserade.

Okej, jag fick inte det till att funka denna gången men klicka HÄR så kommer ni till videon. Titta och njut!:)

Underbara dag!
Puss&Kram!!

NYC, shopping, cheesecake & bio!

Däremot vart lördagen mer händelsefull!
Jag och en ny tjej, Louise, tog tåget in till nyc vid 11. Besökte den nyöppnade svenska godisbutiken i New York. Lösgodis, kändes som att jag vart i himlen! Dock var det ruskigt dyrt!!! Fick en påse för 8 dollar (51kr) som i sverige skulle kostar runt, hm... 20 kr ca.
Men nu vet jag att om det skulle krisa, finns det ett ställe på lagom avstånd att besöka.


I'm in heaven!


Louise i paradiset.


sockerbit,

Efter vi besökt sockerbit ringde jag Therese och vi bestämde att vi skulle ses i south orange vid 4 och åka tillsammans alla tre till willobrock mall för lite shopping och cheesecake, såklart! ;)
Men innan dess hade vi någon timme att utforska NYC. Louise ville se ground zero så vi åkte dit och var lite turistiga. Sen gick vi in på sephora och kollade på smink innan vi tog tåget tillbaks till south orange igen.


Minnesvägg


Fick äntligen en bild på en snygg lastbil. Ingen motivlack eller så men jag tyckte den va sjukt cool! Hoppas du är nöjd Mats? ;)


Det stod flera stycken på rad. Förmodar att dom va där med bygg grejer till World Trade.

Väl framme i South Orange hämtade Therese upp oss och vi begav oss mot willobrock.
Efter lite shopping blev det cheesecake och sedan bio - Source Code.
Var i säng vid 12 tiden. Mycket lyckad dag! :)


Två glada jäntor!


Vi bjuder på den, Jag &Therese!;)

Puss&Kram!


Fredag!

April April!! Jag blev dock inte lurad detta året. Inte av någon..
Läste smp för att försöka lista ut vad dom hade klurat ihop för april skämt. Jag gissar på att det är "Viktoria och Daniel i Lamhult" Kan det stämma?
I vilket fall som hälst så vad det ju bestämt att vi denna fredag, skulle gå och se på hockey. Tror ni det blev så?
Ikke sånikke! Var hemma med E hema dagen för hon var riktigt förkyld. Även jag var det! Så hockeyn blev inställd och jag myste hemma med datorn iknäet istället.


Jag o E undehöll oss med att lägga pussel för det snöade (!!!!) ute.

Det var min mycket händelsefulla fredag den 1 april 2011..
Puss&Kram

Torsdag!

Jag har börjat bli förkyld. Så denna torsdagen har bestått av att försöka bota min förkylning. Ätit vitaminer och mineraler. Druckit thé och försökt vila.

Idag var det öppning för New York Yankees stadium i NY.
Tittar på vampire diaries samtidigt som jag skriver detta inlägg. Jag blev så rädd av en grej som hände på programet att hela datorn höll på att flyga i golvet och theet rinna ut nyss. Inte bra inte bra!
Ehm, ja vart va ja.. jo just det Yankees. Det är alltså NY's baseballs plan. Jag hörde dom prata om det på radion när jag körde barnen till skolan och sen när vi sedan kom fram till J's skola hade en del barn på sig sånna söta baseball tröjor.

De har börjat göra reklam för nya ford focus på tv;n. Enligt reklamen ska den kunna fickparkera utan att man behöver hålla i ratten. Jag googlade lite på det och fann att redigt så vart inte fallet men enligt "ViBilägare" är det en mycket prisvärd bil med många roliga köregenskaper. Såsom att en gul lampa lyser i backspegeln när en bil befinner sig i dödavinkeln.

Vilket flummit inlägg detta blev! Men nu fick ni veta lite onödig information om, ja om det jag skrev om! ;)

Pusss&Kram!

En kommentar lilleman sa igår
"Angelica, you make the best panncakes in the whole wild world! "



bloglovin
RSS 2.0