Utan GPS...

Gårdagen (måndag) var allt som vanligt. Sol gassade och himlen var sådär vackert blå. Barnen och jag var ute och lekte och stimmade.
På kvällen for jag på ett aupairmöte. Mitt 3 sedan jag kom hit - wiho!(?) Efter många detour's vart vi äntligen framme hos min area director för att avnjuta lite glass och säga "Hey, how are you?" med våra vackraste leenden.......

Idag (tisdag) gick inte allt som planerat. E hade ett möte på TVC som hon skulle till kl 9.30. Vi åkte hemifrån kvart över nio. Efter en timmes körande ute på småvägar och tvättom vägar kom vi tillbaka till South Orange utan lycka. Kan bero på att jag inte kört hår så mycket och inte har någon GPS att följa?

Istället åkte vi hem och bakade corn flakes kakor och världens lättaste rulltårta.

Efter att vi ätit lunch och J napat åkte vi till poolen för E's simlektion. Jag och J gick mest ner och upp ur vattnet hela tiden då det var så sjukligt kallt. När glassen var uppäten och barnen tagit ett bad här hemma för att varma upp sig åkte vi till J's skola och åt pizza och kakor.
Hämtade upp min vmamma och körde och handlade lite. inne på Eden (mataffären) träffade vi på en svensk mamma som precis flyttat hit från Los Angeles, Califonia. vi bestämde oss för att ha playdate någon gång framöver.Typiskt amerikanskt?
Denna hittar man inne på toan hos min Area director. Istället för handduk får man ta en liten servett att torka händerna med.


Corn flakes kakorna avnjöts på en filt ute i solen.

Imorgon är jag typ ledig. Min vmamma sa hon behövde mig bara 1 timme på morgone - tacktack :) blir nog NYC. har inte varit där på typ 2 veckor!!!!

Jag kan btw inte förstå att jag ska åka till Phoenix på LÖRDAG!? aaaaah, spännande!

Lova,
A


Here I am, rock me like a hurricane.

Jag lever och mår bra.
Det blev i princip inget med dendära Hurricane Irene. Innan jag gått och lagt mig hade dom nedgraderat den till en tropisk storm... Det var med sräckblandad förtjusning jag följde med på nyheterna om dess framfart.
Vi kom lyckligt undan. Några enstacka små grenar och en massa löv ligger på hela bakgården. 
Vaknade upp vid 4.30am och kunde inte sova. Hörde att det knakade i träden utanför så jag satt på datorn. Till min stora förtjusningar var underbaraste syster inloggad på skype så vi chattade med varnadra sådär på morgon kvisten. Stängde av datorn framåt 6.30am. Sov till 10 då min värdmamma knackade på dörren. "Vi har gjort amerikanska pannkakor till frukost, vill du äta med oss?" Jag blev mer än glad! hade hela kvällen tänkt och hoppats på att jag kunde få äta pannkakor till frukost.

Efter lite skypande med mamma pappa och grattis prat med mormor som fyller år idag gick hela värdfamiljen och jag ut för att gå ner down town och se vad vi hitta på vägen.
Inte så mycket som hänt men det blev en skön promenix på 2 timmar :)

Tänkte ändå dela med mig av lite bilder som knäpptes under turen!
Spelade även in en hel del men kan fortfarande inte redigera klippen på datorn, så ni får vänta på det ett tag till......


Vi träffade på grannarna och deras 4 hundar som gjorde oss sällskap hela promenaden.


J var trött och ville mest sitta i vagnen hela tiden.


E var in heaven!


En del affärer/resturanger hade helgraderat sig med tejpade fönster!


The firedepartment här i south orange.
Vi gick fram och pratade med dom. Intressant!


Grabbarna var förtjusta i när det blev en utryckning!


E älskar hundar...
Tror inte det syns så väl på bilden men jag försökte fånga canada gäsen som flög iväg när vi kom med hundarna. Det var säkert 50 stycken. När jag berättade för J att jag "försökte fånga fåglarna på bild" ställer han frågan "But they didnt want to smile?" Gullunge!


Vatten ur ett hål i väggen.


En massa flaskor i trädet. Random
Jag och barnen :)

Det var det jag hade att bjuda på idag!
Hoppas att jag så snart som möjligt kan få tillgång till programet jag måste ha till min videokamera :)
Jag har så mycket filmer jag vill visa er!

Nu ska jag titta på film och kura lite till.
Det känns nästan lite skönt att ha en "höst" dag såhär i slutet av augusti när jag vet att veckan kommer bjuda på strålande väder :)

Hoppas ni haft en lite intressantare helg än va jag haft?

Love,
A

Uppdatering nr 2 om hurricane Irene.

Klockan är nu efter 12 och jag ska se fall jag kan sova lite.
Det senaste är nu att orkanen kommer täffa New York vid sunrise imorgn bitti. Hörde även att den nu täcker ett lika stort område som väst Europa. Då får man ett perspektiv på hur enorm den är.

Allt är fortfarande förvånandsvärt lugnt. Visst att det regnar och blåsten tar i lite mer men inte som stormen gudrun hemma i Småland. Känns lite "kul" att kunna jämföra med något!

Nehe, sov gott alla skrajja aupairer här på öst kursten och godmorgon till er där hemma i Sverige!

Love,
A

Update nr 1 Hurricane Irene.

Det har nästan varit lite skrämmande att vara ute idag. Det har inte regnat. Och det har inte känts som någon orkan är påväg. Eller tornado för den delen. Ja, tornado varningar har utfärdats...
Nästan alla affärer och resturanger stängde tidigare idag. Butiker har igenbomade fönstrer osv. Lite spöklikt. Såg precis Time square live på tv:n. Det var.... stilla! Knappt en kotte ute.
Istället för rädd har jag nu övergått till facinored. Satt precis och tittade på NJ news på tv.  Ni vet när man sitter i soffan hemma i sverige och ser att det varit en Tsunami i Thialand. När man stänger av tv:n känns den så långt borta. Här, just nu i detta ögon blick, sitter jag mitt uppe i en orkan som kan få förödande konsekvenser.
En del tror inte att det kommer vara så farligt. 
Jag är både rädd och lite förväntansfull. 
Det regnar lite lätt utanför fönstret och om jag tittar ut ser jag bara mörker.

Obama har uttalat sig
"Hoppas på det bästa, men förvänta Er det värsta." 

Jag är inte i någon riskzon och grejer men det känns ändå lite spännande!

Virrigt inlägg men nu har ni fått en liten uppdatering iaf! 

Love,
A

En lördag i slowmotion.

Therese kom till mig runt lunchtid. Vi åkte en sväng till short hills mall och åt cheesecake och väntade på något. Att något skulle hände. Det hände inget. Några regndroppar föll från himlen och det var kvavt och klibbigt ute.
När vi åkt hem till mig och tittat på film bestämde vi oss för att åka och köpa hem sishi. Ja, ni hörde rätt. Vad gör USA med en?
Tittade på utterligare lite av en film och sedan åkte hon hem runt 8 tiden. Eller iallafall försökte. Dom stänger av vägarna som ligger i riskzonen för översvämning och trädnedfall sucksesivt ( stavning på det?). Efter lite omvägar var hon hemma trögt.


Kyldisken inne på cheesecake factory!


Min goda lemon and raspberry cheesecake. Mums!


Den, annars så, överfulla parkeringen vid tågstationen låg öde idag..


Min sushi...

Love,
A


The city that never sleepes is going to take a nap.

Klockan är nu 1pm. Det är vindstilla, knappt några bilar som kör på den, annars, väldigt traffikerade gatan beläget precis utanför vårat hus, fåglarna kvittrar inte, alla håller andan lite. Utan att tänka på det går alla omkring i sina egna tankar eller pratar om just The Hurricane Irine. Den kommer närmare och närmare för varje minut. Hur hårt den slår till är det ingen som riktigt vet. All tågförbindelse in till manhattan stängdes av vid 12.00. Delar av downtown har evakureats och tunnelbanesystemet har stängts ner på vissa ställen.
Vi har köpt vatten och mat så att vi klara oss. Jag har packat en överlevnadsväska med mina viktigaste tillhörigheter såsom visum, creditkort, pengar, pass, kläder och såklart all elektronik.
Hur hårt vi blir drabbade återstår att se.

Detta är lugnet före stormen...


Jag och E är redo för orkanen, med våra superglasögon!

Jag älskar Er mina nära och kära!
Var inte oroliga! Jag håller er uppdaterade :)


Love,
A

Mangopizza

Fredagen bestod utav lek och simlektion för E. Det var varmt men inte så mycket sol.
På kvällen bestämde jag och Malin oss för att gå och se The Help. uuuuuuuur bra film!! Skildrar världarna mellan mörka babysitters och det ljusa rikare människorna i Sydstaternas 60tal. Jag blev kär i alla klänningar kvinnorna bar och hur stiliga alla männen var! Man skrattade och grät omvartannat. Se det om ni får chansen! Det är en sån film man vill ha på DVD så man kan kolla på den hur många gånger man vill!


J roade sig med vattnet ett tag.


Emma ville ta kort.


Vi bakade pizza med mango till middag. Barnen var lite skeptiska till det först men efter första tuggan så gick det ändå ner 3 pizza slicer:)

Love,
A


Zoo and a movie!

Torsdagen har gått i rasande fart.
På förmiddagen åkte vi till turtle back zoo. Tyvärr började det regna timmen efter att vi satt våra fötter innanför ingången. Så vi åt lunch under ett tak. Med skräckblandad förtjusning satt ungarna och tittade på regnet som öste ner och blev livrädda när knallarna löd. Istället för en heldag på the zoo åkte vi hem och J tog en nap. Jag kom på att det faktiskt sänder The smurfs på dagarna nu denna veckan. Så vid 2 väcktes J upp och vi åkte iväg och tittade på "the smurfs", igen för min del men det gjorde inget. Barnen tyckte om filmen. Jag var lite orolig över hur J skulle hantera att sitta still i en salong närmare två timmar. Men det gick kanon! Han halvsov lite i mitt knä.
Det blev en riktigt mysig dag!
Denna skylt stod utanför björnarna... dumma amerikanare........
Vi såg Lamor.


Fågelhuset.


Man kunde komma fåglarna riktigt nära!


Dom var intresserade av annat!!
Barnen innan bion!

Läste precis en artikel om orkanen Irene. Hoppas för gud skull att den drar ut i atlanten istället för in mot NYC som dom förfarar....

Nu dra jag på aupair möte!

Love,
A


Picnic & playdate!

Onsdags lunchen åts som en picnic i grove park. Vi hade en playdate under tiden. Jätte trevligt! Sedan var det dags att gå hem och J tog sin nap. Vid 3 tiden satte playdate nr två igång. Vi gick bort (läs; jag drog ungarna i en kärra) till carwash. Ungarna busade och härjade, grät och skrattade omvartannat.
Det blev en bra dag som gick i rusande fart!

På kvällen tog jag bilen till Therese. Vi surfade efter resor åt henne. Hon har nämligen en semestervecka nästa vecka. Efter att vi letat, letat och letat, pratat killproblem och skrattade tills vi fick ont i magen var det dags att åka hem, duscha och sova sin skönhets sömn.J på lunchen!


E på lunchen!

Love,
A


Flygbiljett!

Köpte precis en T&R biljett tvärs över landet till


Phoenix, ARIZONA

Love,
A


Earthquake!

Nu har redan tisdagen oxå gått. Jag förstår inte var alla dagar försvinner? Ena sekunden känns det som att tiden går så sakta och andra som att den flyger iväg...

Vi har spenderat i princip hela förmiddagen på TVC och jag glömde min kamera hemma så ja... Inga bilder idag.
Har inte så mycket att säga.

Jo just det! När barnen och jag var och åt pizza lite i 2pm idag kände jag och stolen gungade. Eller det kändes typ som att man var en docka i ett dockhus också var det en jätte som ruskade om huset lite. Jätte creapy!
När vi gick ut på gatan gick det förbi ett par tjejer som pratade om en earthquake. Och då sa E; Jag tror jag kände det!
japp, mycket riktigt! Det var ett jordskalv vi varit med om. Känns lite häftigt att fått vara med om! Jag vet det är farligt men det hände ju ingenting, denna gånge här iallafall.

Så ja jag lever och mår bra!
Lyssnar nu på vaken i p4 och det känns som att jag kör lastbil..

Imorgon blir det nog the Zoo med barnen!

Love,
A

The reservation!

Måndag måndag måndag.
Ungarna har inget camp längre vilket betyder - längre dagar för mig.
Idag packade vi in cyklarna i bilen och körde upp till The resevation. Efter två tramptag skrev båda barnen rätt ut "JAG VILL HEM!" Ehm nejdu tack! Lyckades skoja bort det. Vilket resulterade i att det cyklade en bra bit och sedan gick för att försöka hitta ett vattenfall. Vi hittade en liten bäck istället som dom badade fötterna i. Jätte roligt om man är 4 respektive 6 år och har hela skogen som lekplats!

Så ja, där underhöll dom sig ett tag. Lagade Mac&cheese till lunch. J tog sin nap. Jag och E lekte och sedan var det i princip dags att laga middag.

Ikväll hämtade Therese upp mig och vi åkte downtown. Köpte äckligt kaffe och åt asgod glass från coldstones och snackade skit. Mycket mycket trevlig kväll! :)

Har vissa planer inför labor day (ledig måndagen den 5 sep) helgen. Men inget bokat ännu. To be continued som man säger ;)


Här kommer brandkåren!


Svamp hittade vi


Ser nästan lite svenskt ut.. förutom att vägen är asfalterad då...


Glad tjej


Glad kille!
Leka leka leka.

Så var denna måndagen med avklarad. Ca 17 måndagar kvar av mitt aupair år.

Love,
AEna benet framför det andra 13 000 gånger på Manhattans gator.

Japp, jag och Ida åkte in till New York City i lördags och gick 13 000 steg den dagen.
Vi började längst nere på manhattan och gick helt enkelt uppåt. Följde för det mesta 5 avenue och kom till 34 gatar innan det var dags att hoppa på tåget hem igen.
Vi va inne redan vid 11 så det blev några timmar. Såklart handlade jag lite (FÖR MYCKET).. Men jag är nöjd med mina inköp och dagen! Det var helt klarblå himmel och precis lagom varmt för att vara inne i NY! :)

På kvällen mötte jag upp Malin. Vi gick till the diner och käkade middag.


Sekunden efter att denna bild tagits blev jag getingstucken- AJAJAJ!!
Men jag överlevde :)


Ida när vi äter pizza!


Älskade New York!


Vi gick förbi flatiron!


En angelica.


Det jag asade hem var idag ett par converse från the converse stor i SOHO. Dr Suess inspirerade(författaren som gjort Cat in the Hat). Har länge velat ha ett par och nu när det bara kostade $35 kände jag att jag var tvungen!


Do you like green eggs and ham?


Mina nya step skor! Sitter som en smäck på min fot och lucktar läder gör dom med!


Dessa tre underbara sockar från topshop fick oxå följa med.
När hösten knackar på dörren kommer det va sött med ett par svarta strumpbyxor under och ett par öppna pumps!
Malin!


Som alltid var det live band downtown. Så himla himla mysigt! :)Love,
A

Mina sista 3 credits...

... kommer jag att läsa på, inte mindre än, School of visual arts.
Det blev bestämt nu ikväll!
Paprena är inskickade och snart kommer 400 dollar att dras från mitt konto.
Klassen jag ska läsa heter;

Introduction to the Principles of Photography.

Det händer grejer här! Japp japp!! Men det behövs!
På söndag morgon får ni tänka lite extra på mig för då ska jag nämligen snöra på mig mina tap shoes för första gången här i staterna och dansa på Broadway Dance Center.

Äntligen får jag göra det jag älskar igen!

Inlägg om helgen kommer imorgon. Nu blir det sängen!
Hoppas ni haft ett par fina dar ledigt!

Love,
A


Fredag i blodet!

Det har varit klibbigt ute hela dagen! Kunde inte sova inatt pågrund av oskan som låg i kanten av South Orange och var arg. Så fort man slumrat till gjorde den sig påmind!
Föresten igårkväll när jag läst en blogg blev jag lite inspirerad! Så efter att jag duschat gjorde jag pin curls i hela mitt hår och sedan ett snyggt hårnät över det så sov jag så hela natten. Och hade det i hela dagen fram tills klockan 3pm. ungarna tyckte jag såg jätte konstig ut! Men de var såå himla intresserade av hur det skulle se ut när jag tog ut nålarna. J första kommentar var; You have... CURLS! Weei tänkte ja, precis det som var meningen! ;)
Efter lite lekande med håret förstod jag att jag skulle svättas ihjäl om jag hade det nedsläppt så jag satt upp det i en knut. Då sa J; Now you look handsome again. Hehe, tackar!

Det var sista dagen på camp för barnen så det var lite avslutning på Js camp. Dom spelade t-ball och sedan sprang och gjorde highfive med alla föräldrar. J ääälskade det!

Nu ikväll har jag och Ida varit och kollat på bio. Det var först tänkt att vi skulle åka till west orange och se The Help på the diner In theater. Men pågrund utav det fruktansvärt urdåliga vädret så blev det att vi stannade här i South Orange och såg "The Smurfs" istället. Lite rolig!

Imorgon blir det nog en runda till New York City. Har inte så mycket att göra så det kan ju vara ett bra tidsfördriv! Förhoppningsvis får jag med mig Ida, fall det inte regnar för mycket ;) Kanske möter upp Josefine där inne sen. Nice! Har tänkt gå och titta på dans skor!


Han var så stolt över sin camp tröja!


Såhär blev det när jag släppt ut the curls!


Och här hade jag borstat igenom dom lite. Rätt nöjd! Men som sagt för varmt plus att jag hade behövt dela upp håret lite till därbak så det var helt rakt...


En glad J.


Barnen med deras coach:)

Det var allt för mig!

Love,
A

Sammanfattning av veckan!

Ja, efter en otrolig helg så kan man ju inte vara annat än trött när måndagen kommer. Visseligen gick jag och la mig vid 7.30 på söndagen och sov hela natten fram tills 7am på måndag morgon. Vaknade upp med världens förkylning, fanns inte annat att vänta sig... Det spöregnade verkligen hela dagen. Så campet blev inställt. Istället tog jag med mig barnen och åkte ner till Starbucks. På parkeringen frågar J "Är vi på facebook nu?" How cute!? E svarade, med skratten i halsen, "Neeh, J man kan inte träffa någon på facebook! :)"
Andledningen till vårat starbucks besök denna måndag var för att säga hejdå till Mikaela som åkte hem till sverige senare den dagen. Kändes lite konstigt att hon skulle åka hem. Jag som precis kom från Sverige. Jag fick en hel kasse med -bra ha- grejer.

Tisdagen kändes förkylningen bättre. Även vädret var bättre så campet rullade igång igen. På kvällen fick jag låna bilen och åkte över till Therese och fick även träffa hennes Sverige besök Karin! Vi drog iväg på bio. 30 minutes or less. Helt okej film en tisdagkväll! :)

Onsdagen kom med stormsteg!
Och idag är det redan torsdag! Jag hade ställt in mig på att denna veckan kunde bli kämpig och att jag skulle känna mig nere efter att ha fått prövat på livet i Sverige för några timmar. Jag kan meddela Er att det är precis tvärt om! Jag känner mig stressad inför att bara ha 4 månader och 9 dagar kvar i det stora landet. En bråkdels sekund varje dag tänker jag på förlängning.... bara 6 månader? Men i nästa del av sekunden inser ja att NEJ, JAG ÄR KLAR HÄR, HÄR I SOUTH ORANGE OM 4 MÅNADER OCH 9 DAGAR. Sen får vi se vad som händer!!
Nog om det. Mitt önskade hemrese datum ska vara på Stamford kontoret senast den 21 Sep!

När jag och J hämtat upp E från camp idag åkte vi och plockade upp Therese och Karin. Åkte till the reservation och försökte se manhattan, gick sådär! Lämnade av dom vid tågstationen. Innan J skulle på camp blev det ett snabbt glass stopp.

Som jag skrev nyss så har denna veckan vekligen rusat iväg! Idag om 4 veckor sitter Martin och Filip hos mig!
och idag för två år sedan kom mitt körkort på posten. TVÅ ÅR! Sammtidigt som det känns som igår inser jag ändå att det hänt så himla mycket under denna tiden! Jag har jobbar en hel del, tagit studenten och flyttat runt halva jorden. Fått uppleva en ny kultur, se nya saker och framför allt växt!


J är överlycklig över att få spela fotboll!


Jag & E!


Wow, va hon har växt sen jag kom hit! E var bara en liten flicka när jag kom. Nu har hon blivit så lillgammal!:)


ehm ja...


och DÄR tog det roliga slut för denna gången!

Imorgon är det freeedag!

Love,
ASom en dröm.

LÄS INTE DETTA INNAN DU LÄST;
Avsked,

Ja, där har ni nu hela mitt Sverige besök nerskrivet i text. 

Lördagskvällen den 13 augusti vet jag alltid kommer vara en speciell dag, för alla som var med!
Att få varit med när min underbara syster gifte sig är något oerhört stort för mig. Fast att det var "så enkelt"...
Jag är så fruktansvärt glad att jag tog beslutet att åka hem. Hem till Sverige och hem till en kväll jag aldrig kommer att glömma. Jag har ångrat mycket av det jag lagt pengarna på sen jag kom hit till staterna. Jag har känt så mycket ångest över varenda dollar jag spenderat. Flygbiljetten hem till sverige är ett undantag. Det är den första grej jag inte tvivlat på det minsta. Jag har varit med om min livs underbaraste helg och det är något jag vill tacka er för. Er där hemma. Ni som hjälpte mig med allt som gjordts i kulliserna för att allt skulle bli så perfekt som det blev och Ni min underbara familj som är så lättlurade men ändå så gulliga. Ett stort tack till Sandra och Morgan som välkomnade mig med öppna armar fast att det inte hade en aning om att jag skulle vara med under deras stora dag och inte kände att jag "stal deras show".

Jag har kommit tillbaka till USA med fulladdade batterier!
När jag tänker tillbaka på var jag faktistk gjorde i helgen känns det bara som en dröm! En dröm som var så verklig men ändå så ofattbar. Detta är något, precis som aupairgrejen, jag kommer bära med mig hela mitt liv.
Det är så svårt att få ner vad jag känner och tänker i text.
Men jag hoppas att ni känner, iallafall en del av den, enorma glädje och kärlek jag fått vara med om.

Jag kommer, inom en snar framtid, lägga upp en eller två videos från min vistelse i Sverige. Håll utkik.

Detta är min berättelse om de 48 fantastiska timmar jag fick spendera i Sverige med min underbara familj efter 7½ månad ifrån dom.

Love,
A


Avsked,

LÄS INTE DETTA INNAN DU LÄST;
Sandra<3Morgan!

När bröllopskvällen började lida mot sitt slut kom tårarna igen. Jag och Sandra grät i varandras armar. Denna gången för att det var dags att säga hejdå igen. En vistelese som var så kort har gjort så stort intryck på mig! Efter miljader med tårar var vi tillslut tvugna att släppa taget om varandra. Vi körde hem farmor till sig och jag fick än en gång krama henne hejdå. Det är alltid lika jobbigt!
Klockan närmade sig 12 men jag övertygade resten av familjen att åka ner till Tyrolen där jag visste att The Ark spelade. Vi lurade ut mina grannar och lite kompisar så att jag kunde ge dom en snabb kram och växla lite ord innan vi begav oss hemåt för att på vägen stanna till vid Lisa och kramas lite.
Martin, min gullpojk, kom till mig på natten för att bara ligga där jämte mig medans jag pratade på om kvällen och grät och försökte sova. Min fina vän!
Väckarklockan gjorde sig påmind vid 6. Gick upp för att duscha och packa om väskan lite. Klappade om katterna, som jag har saktat dom!!! Och gav sedan Martin en sista kram innan vi hoppade in i bilen och åkte ner till Köpenhamn. Efter mycket om och men, gråtattacker och kramkalas var jag den sista till att kliva ombord på planet. Efter långa långa långa 8 timmar kunde jag se de bekanta skyskraporna igen.


Bamse tyckte det var dags att stanna hemma. Nu har jag varit iväg förlänge enligt honom ;)


Lilla busan som blivit så snor kisse!

Lova,
A

Sandra<3Morgan!

LÄS INTE DETTA INNAN DU LÄST;
Sverige part 2!


Efter att vi druckit lite välkomnstdrinkar och minglat runt lite kom prästen. Det var dags för vigsel. Tårarna rann ner för allas kinder när Sandra sjöng "För att du finns" för sin Morgan. Det var så himla vackert!
Gifta! :)


Gullungen Ronja som blivit så hiimla stor!
Kärlek<3


Lite mingel!
Jag & Mamsen
Jag & papsen!


Bröderna!!


Min snygga bror <3
Dennis hade hittat mammas skor!


Någon blev glad för sin traktorbok :)


Tårtskärning.


E orkade inte va med längre. Så han gick och satte sig under bordet och lekte med leksakerna.

En liten sammanfattning av det drygt 300 bilder som togs med min kamera under kvällen.

Love,
A


Sverige part 2!

LÄS INTE DETTA INNAN DU LÄST;
Sverige part 1!


Det var lite svårt att sova den natten. Då vi gick och la oss vid 12 var ju min hjärna inställd på att klockan var 6 på kvällen... Dock kunde jag somna och sov fram tills klockan var 3.30. Vilket faktiskt var bra att jag vaknade för det betyder att jag kunde skicka ett sms till Pauline och undra lite över hur hon jobbade i helgen för "vi måste ju ha en skypedate" host! Utan att hon skulle misstänka något.
Jag somnade om efter någon timme och sedan ringde alarmet vid 9. Somnade om till 10 och sedan gick vi upp, åt frukost, duschade och begav oss till Johnssons där jag nu hade fått reda på att Pauline skulle jobba från 1-6. Jag körde Martins bil till Alvesta - wihoo! Med videokameran i högsta hugg gick vi in. "Va fan gör du hemma!?" var hennes första kommentar. Jag bara grät. Det var så himla fint att få se henne igen - min bästa bästa vän! Efter lite glass och snack ute i solen var det dags att säga hejdå igen. Men det är inte ens två månader tills honom kommer till staterna och hälsar på mig!

När vi närmade oss Sandra och Morgans hus tuuuutade vi så att Morgan skulle känna att han var tvungen att gå ut och titta. När han såg mig bara stod han där på trappan helt förstelnad. Inte så konstigt kanske?
När alla miljoner frågor var besvarade och mina grejer inburna var det dags att säga hejdå till Martin.


Klockan var efter 2 och jag började känna nervositeten över att överraska mamma,pappa, rasmus, brossan m fam. och farmor. Under tiden som Sandra och Morgan dukade och gjorde fint hjälpte Frida mig med håret. Efter 150 försök fick jag tillslut till en curl med min långa lugg. Inte det lättaste med den blev bra tillslut! :) Tiden bara rusade iväg och helt plötsligt slog klockan halv fem och gästerna var välkomna att droppa in.
Bror Benny var, som alltid, först på plats! Jag stod i hallen när hans son Jesper kom in genom dörren. Blev jätte nervös att han sätt mig och rusade in i vardagsrummet och gömde mig bakom soffan. När kusten var klar sprang jag upp på övervåningen och gömde mig där. Tittade ut genom fönstret och såg mamma och pappa komma. Såg deras första reaktion över att Sandra och Morgan som tog emot var så finklädda.


Mitt hjärta bultade i 180. Efter att de fått runt alla på baksidan och satt mamma och pappa ner kom Morgan och hämtade ner mig. Jag tog några djupa andetag och sedan gick jag. Stannade till precis innan det såg mig och andades två gånger till innan jag klev runt, runt hörnet. Där stod alla samlade. Sandra med videokameran och frida med systemkameran. Jag kommer inte ihåg vad jag tänkte eller var jag kände. Jag hade bestämt mig för att inte gråta men när jag såg mammas reaktion kunde jag inte hålla tillbaka tårarna. Pappa var snabbast upp på bena för att ge mig en kram. Efter kom mamma och rasmus. Det var så fint det ögonblicket. Precis som på film.
Det är tur att alltig är inspelat för minutrarna efter har jag inte en aning om vad som gjordes eller sas. Jag var bara så glad! Så lycklig för att äntligen få vara tillsammans med min familj igen!

Fortsättning följer!


We hope you having a great time as an aupair.Detta möttes jag av när jag öppnade min inkorg idag.
Tappade hakan!

Sverige part 1

LÄS INTE DETTA INNAN DU LÄST
Bakgunden till min snabbvisit i Sverige


Planet lyfte 17.35. Jag flög med continental airlines. Verkligen jätte nöjd med deras service! Visst var maten inte den godaste, men flygplansmat är aldrig gott... Det hade jätte många bra och nya filmer att titta på! Jag kollade på water for elephants innan jag försökte sova. Satt längst ut på en tre sits oxå var den en kvinna som satt längst in mot fönstret som var jätte trevlig! Vi pratade lite och jag berättade för henne om min resa. Hennes kommentar blev " Dont do that to your mother!!" Hehe, gulligt :) I och med att det inte var någon som satt på platsen i mitten kunde jag lägga mig över båda säterna. Dock inte riktigt slappna av men det var helt okej att ligga så i 3 timmar och iallafall lossas sova... Vi landade sedan i Sveige vid 7 am svensk tid(30 minuter innan beräknad hemkomst). Då tog jag mig direkt till tåget. Köpte en tågbiljett och satte mig på öresundståget som skulle ta mig upp till Växjö. Slumrade till lite. Var konstigt att åka igenom alvesta utan att stiga av... Och tågen var så himla tysta! Väl i växjö hämtade Maria upp mig och vi åkte direkt till infocare där Sandra jobbar. Överlämnade videokameran till Marias syster Frida medans Maria gick och hämtade Sandra i ärendet " Jag har en samsung kund du måste hjälpa mig med" Vi gömde oss i matsalen.
Det är ett obeskrivligt ögonblick jag fick vara med om när Sandra insåg att det var jag som stod där framför henne. Hon kramade sönder mig och grät floder. Själv var jag så jetlagad så jag var mest glad. Glad att det hade gått så bra och att hon inte misstänkt något!
Efter att den största chocken lagt sig och vi kramat varandra 100 gånger till hade vi bestämt oss för att luncha . Då var klockan bara 10.30 så Sandra var tvungen att försöka jobba vidare lite och jag bestämde mig för att gå bort till Hennings och äta. Tog en coca cola och en chockladboll och sen satte jag mig i en soffa och läste min bok(The girl with the dragon tattoo) tills det var dags att gå tillbaka och möta upp Sandra, hennes syster Andrea och Maria för en trevlig lunch!


Jag var helt utmattad efter lunchen så jag fick låna infocares vilorum och låg och sov där tills Sandra slutade. Då åkte vi och uträttade lite ärenden. Var bl.a inne på det numera färdigbyggda Grand Samarkand. Va fint det blivit!!! Dock var jag livrädd att jag skulle möta någon som jag kände. Eller rättare sagt kände igen mig. Gick runt med min keps och kollade rakt ner i golvet hela tiden. Efter det åkte vi till moheda för att hämta upp grabbarna på dagis. Dom kände igen mig. Det var så fint att få se dom och krama om dom igen. De har blivit så himla stora!! Vi åkte hem och åt kvällsmat. Svenskt bröd som inte var rostat, marmelad och ost som man var tvungen att använda osthyvlen till - mums! Klockan slog 6 och vi var tvugna att åka upp till Alvesta och hämta Frida vid stationen. Ville egentligen överraskat Morgan ( Sandras numera man) innan men hann inte. Jag fick köra till Alvesta. Manuell. Efter 7 månader av automat så gick det fakstiskt fruktansvärt bra ändå! När Frida hoppat in i bilen körde vi ut till Martin för att överraska honom. Sandra plingade på dörren och körde upp videokameran i ansiktet på honom och sedan kom jag fram bakom knuten. Jag kan inte säga annat än att Martin blev överraskad. Väldigt överraskad!
Stannade och sov hos honom över natten. Vi hade en jätte mysig kväll och det kändes så himla skönt att få träffa honom igen!


Forsättning följer!


Bakgrunden till min snabbvisit i Sverige!

Jag vet inte vart jag ska börja. Jag är helt tagen.
Nu är jag tillbaka här i mitt rum i South Orange, NJ USA. I samma rum som jag i torsdags gick in i 350 gånger för att se till så att jag inte glömt något. Vid samma dator som jag planerat och bokat min resa till Sverige på dryga 2 veckor tillbaka. Allt har gått så fort men ändå så långsamt. Jag har njutit varje sekund, och har inte ångrat för fem öre att jag åkte hem. Hem till sverige för 48 timmar.


Fyra personer, av olika anledningar med huvudsak att hjälpa mig överraska männsikor, i Sverige visste om min snabbvisit innan jag satte mig på planet. Så därför har jag tänkt, fast att hela min kropp skriker JETLAG, ta dethär från början. Så att ni kan få en liten inblick i hur min absolut underbaraste helg i hela mitt liv sett ut!
Kort har tagits och filmkameran har funnits med.


Den 28 juli fick jag ett mejl av min storasyster Sandra. "Jag har något att berätta som du absolut INTE får föra vidare." Vi bestämde en tid för skype dagen efter. Under det nästan 24 timmarna hann jag tänka mycket på vad det egentligen var hon skulle berätta.
När vi pratat 10 minuter på skype kunde jag inte hålla mig längre. Säg vad det är!!!
"Vi ska ha en grillfest den 13 augusti. Men innan vi ska grilla ska vi viga oss." Det kom som en chock, bokstavligt talat, för mig! Det var något som inte fanns med på kartan! Glädjetårarna sprutade tillsammans med sorgen när jag förstod att jag inte skulle kunna vara där på deras stora dag. Det tog mig cirka 2 sekunder att inse att jag måste dit!
Utan ett ord till någon i Sverige hade jag klockan 18.30 samma kväll en tur och retur biljett till sverige i mina ägor.


Planerandet började redan dagen efter. I och med att bröllopet var hemligt var ju hela min vistelse bara tvungen att vara hemlig. Mejlade med, min pojkvän, Martins mamma och försökte få till så att han stannade hemma på fredagen den 12 augusti. Ringde till storasyster Frida som jag visste var den ända att veta om bröllopet. Luskade i hur Pauline jobbade den helgen. Och höll så god min jag kunde när jag pratade med mamma och pappa. Det har varit allt annat än lätt, det kan jag säga er!


Den 6 augusti hade jag fortfarande ingen aning om hur jag skulle överraska syster Sandra. Ringde och pratade lite med Frida om vilka planer, eller`rättare sagt inte planer, jag hade...Då kom hon på den brillianta iden att prata med Sandras kompis/jobbarkompis Maria. Fick telefon numret och tog mod till mig att ringa. Hennes svar var; Självklart hjälper jag till!
Jag kände mig så fruktanvärt lättad efter att vi lagt på!


Samma dag åkte jag in till NYC och letade presenter till alla barnbarnen. Det har varit många förberedelser att ta itu med! Bland annat köpa en videokamera. Det var det första jag tänkte på - Jag måste spela in alla möten + bröllopet nu när jag rest så långt.


Torsdagen den 11 augusti kom. Snabbare än jag hade anat! När jag packat, duschat och gjort allt klart för resan satt jag mig framför skype och pratade med mamma som om ingenting hade hänt. Det hon inte visste var att inom 3 timmar skulle jag sitta på flygplatsen i Newark och vara påväg hem, hem till sverige och hem till familjen.
Men innan dess var jag tvungen att plocka upp ungarna från camp och laga pannkakor till lunch. Vid två kom Kristen över för att passa dom och min skjuts kom för att plocka upp mig. Dock hade vi lite krångel med att komma till flygplatsen. Efter lång kö på highwayen och lite förvirrade kom vi äntligen fram och jag kunde lugna ner mig.Fortsättning följer!


Jetlag
Måndag, tisdag & Onsdag!

Jag hade en fruktansvärt dålig dag i måndags.
Tisdagen var fullt upp med att hålla barnen i rörelse. E hade kräksjukan i måndags och tisdagen var rehabiliteringsdag.
Igår hade vi en playdate med taisa &barnen. Dom flyttar på måndag så det var sista playdaten med dom på väldans länge.
Åkte ner downtown igårkväll och träffade Mikaela. En av de sista gångerna här i USA. Hon åker hem till Sverige på Måndag...


Vi åkte till Livingston Mall i tisdags där dom har en innomhus lekplats. Gick inte att vara ute. Det öööööste ner regn!
Vi fick 5 inches(/tum) på typ 30 minuter. Gaaalet!


På playdaten igår. Vatten är kul!


En sömndrucken liten kille travade in till mig klockan 6.30 idag på morgonen. Myspys! :)

Helgen är fullbokad med både det ena och det andra så det kommer väl en uppdatering igen framåt nästa vecka.
Jag är jätte ledsen att det blir så glest mellan inläggen... Ska bättra mig!!

Love,
A

I'm sorry!

Det kommer en liten liten update imorgon, en liten sammanfattnings skulle man kunna säga av vad som hänt denna veckan! :) Håll ut!!
Förlåt för dålig uppdatering jag hoppas ni orkar vänta!

Love,
A

The Statue of Liberty.

I söndags morse jobbade jag några timmar. När jag vinkat av familjen (J hade sitt kalas på en baseball field här i närheten) gjorde jag mig iorning och satte mig på 12 tåget in till New York! Mötte upp Malin och Ida nere vid Battery Park. Vårat mål för dagen var att åka ut till Frihetsgudinnan.
Enligt väderkanalen skulle det spöregna hela dagen. Och jag hade för en gång skull tänkt till och tagit med mig min regnjacka då jag hade med mig systemkameran och tänkte att om det nu blir spöregn så kan jag ju isåfall skydda den lite. Tror ni att det regnade? Inte en j*vla droppe kom det på hela dagen! Istället blev det solsken och varmt så att hela jag var som en svimmingpool.
Efter en del köande(ca 40 minuter) kom vi äntligen på båten som skulle ta oss ut till henne. Det blev en mysig liten tur och mycket fotograferande!
Så nu kan jag checka av det på listan också. Hehe, jag har ju bara varit här 7 månder.......
Vi var ganska möra efter att gått en sväng i SOHO så vi käkade lite mat innan vi tog tåget hem vid 7.
Blev trotts allt en bra dag! :)Glada tjejer trotts köande i hettan!


Downtown Manhattan


Bara för att...

Jag älskar alla hemliga små medelanden och fakta som finns lite överallt!:)

Love,
A

Lördag

Jag spenderade min lördag i New York City! Det var inte planen från början. Hade planerat att gå till poolen men solen vägrade att komma fram så jag och Therese tog 1 tåget in till City istället. Det blev en trevlig dag! Lagom vamt och skönt :) Drack chocklad shake och strosade runt bland avenyerna.
Lämnade Therese på Manhattan för att ta 6 tåget tillbaka till South Orange. Mina värdföräldrar hade bestämt sig för att gå ut så jag satt barnvakt åt barnen.
J visade mig sin fina tårta han ska ha imån på sitt 4 års kalas. "Look Angelica - ITS GEORGIOS!!!" Sötnos!

Love,
ASaft & tårtkalas i trädgården.

På min lediga tid på dagen ställde jag mig och bakade jordgubbs tårta till kvällens tårtkalas!
E hade en playdate här hemma med en kompis och J hade sin nap från 2-3.30 då playdaten åkte hem. Jag badade barnen och vi lekte ute lite och sedan körde jag hem dom till playdaten runt 5 tiden så för "tack för hjälpen" fick jag sluta en timme tidigare - yes! Åkte och inhanlade lite talrikar, glas och dekorationer till kvällen. Stannade förbi på subway för lite mat innan jag styrde kosan hemåt och började göra iorning allt. Jätte skönt att få styra och ställa lite själv i huset :)
Det tappra aupairer som kom var Malin, Ida & Mikaela. Vi hade en mysig stund ute med myggen!
Mikaela var tvungen att traska hemåt vid nio. Runt halv tio bestämde jag och Malin oss för att dra på bio. "Cowboys and Aliens" det var... intressant! Jag tycker om vilda vestern så jag tycker det var rätt bra fast lite crepy! Tog bilen och körde hem Malin efteråt - vi vågade inte gå hem själva, haha! ;)


Frisyren dagen till ära blev en inbakad fläta på ena sidan som gick ihop till bullen på den andra med två nyinköpta blommor för 1 dollar.


Malin&Ida var det första att anlända!


Av Ida fick jag ett jätte fint armand med fina ord på. Och en CD där det stod "You know what it is!". Trög som jag är står jag där som ett frågetecken och bara vaaa!? Till svars fick jag "Det var någon som sa åååh, jag vill verkligen ha den på min födelsedag!!" THE BASEBALLS nya skiva!! Aahh, så ni kan ju förstå vad det är som går varmt är hemma nu?

Av malin fick jag en jätte fin buket blommor!
Mikaela är över 21 vilket innebar att hon hade köpt med sig några smirnoff ice till mig, mums! Med orden; I sverige hade du fått handla själv idag, som tröst får du en god present av mig. hihi:)


Gänget på barnkalaset ;)


Min 20 års tårta. Det blev jätte god!

Tack för att ni kom!!!

Love,
A


Sculpture,

Torsdagen innerbar ett event på the public library vid 2 tiden.
Barnen hade feild day så det slutade inte förens två så vi drog raka vägen bort till biblioteket när jag plockat upp dom. Så här kommer lite bilder på det!ta ett kost på mig Angelica!!

Det som hände på biblioteket var alltså ler skulptering - barnen älskade det :)

Love,
A


3 augusti 2011

Det blir ju aldrig riktigt likadant att inte fira sin födelsedag tillsammans med sin familj och vänner hemma i Sverige.

Dagen började iallafall med grattis kramar från vföräldrarna och sen kom barnen nerspringandes. Efter frukosten åt vi cupcakes med ljus i. Framåt lunch hade jag bestämt träff med Therese på Cheesecake factory. Underbara vän! Hon gav mig som en liten scrapbook med bilder och text:) Jag åt såklart cheesecake vilket resulterade i att personalen sjöng så vackert för mig.
På kvällen blev det middag med värdfamiljen och såklart lite tårta!
Jag hann också med några skypesamtal under dagen.

Det var i princip min födelsedag!De fina cupcakesen.


Fina Therese på Cheesecake!


Framsidan av den lilla fotoboken jag fick av Therese.


Happy birthday Angelica!


Middag med familjen.
En gammal aupair och hennes pojkvän var och hälsade på!


Make a wish!

Love,
A


Med gråten i halsen.

Jag vill bara gråta!
Tusen tack för alla kort, mejl och grattis hälsningar jag fått!


Känns för jävla jobbigt att blogga just nu så ni kanske får en update imorgon istället!

Angelica 20 år!

MIN 20 ÅRS DAG!


Så här får ni lite nostalgi!

En bild från min 17 års dag då Sandra och Benny (syskon) överraskade mig med att åka och äta pannkakor!


Bild från min 18års dag som firades med pompa och ståt hemma i Benestad:)


På min 19 årsdag jobbade jag. Steg upp 2 på natten. Vilket resulterade i en prinsesstårta från jobbet och en lagom trött angelica på soffan framåt kvällen därför får ni istället en bild från midsommarafton 2010 :)

Här i usa där jag befinner mig fyller jag officiellt inte år förens om 2 timmar och 38 minuter.

Love,
A

Tisdag - poolhäng!

Tjollahopp!
Vi har haft en redig pooldag! Men innan dess åkte jag till Target på morgonen. Hittade såklart lite grejer... hehehehee, som vanligt.
Och sen när jag kom hem runt tio skypade jag med mammsen och pupps. När vi lagt på ringde de på dörren - Ett paket till Miss Angelica! Jihaaa!!! Min videokamera som jag beställde i söndags kom :D Hann dock bara sätta den på laddning innan jag var tvungen att åka och hämta upp barnen. Och vi tog, som sagt, en tur till poolen denna eftermiddag:) Det var dock inte så jätte varmt ute idag vilket var lite tråkigt - barnen tyckte det var lite kallt att bada ibland så vi fick värva med bad och sol.
Kom hem runt 4 tiden så då fick lilleman ta en nap och jag och E myste. Lagade spagetti och köttfärsås till middag!


Mitt paket!


Innehållet.
Jag personligen tycket den är jätte fin!


Hela fösta säsongen av "I Love Lucy" för 13$. Det är därför jag älskar Target ibland!


Skor för 18 dollar, även dessa från target. Jag gillar dom! Passar perfekt till min klänning :)

Det var allt för mig!

Love,
A


Måndags solen

Det har varit en varm och skön dag idag!
Och den har varit väldigt lugn.. Barnen fick leka i vattenspridaren och sedan bakade vi pizza till middag - mums!


Tack mammaPappaRasmus, mormor och Farmor för korten.
Jag väntar med att öppna dom tills på onsdag :)

Jag kan inte för mitt liv förstå att jag fyller 20 om en dag!?

Love,
A

Lördag söndag

Lördagen bjöd på strålande sol vilket såklart innerbar en heldag vid poolen!
Mötte upp Mikaela och efter någon timme kom även Therese. Vi hade en fruktansvärt avslappnad och skön chilldag! Efter lite duschande och pysslande åkte vi iväg och hämtade upp en tysk tjej vid namn Ricci och sedan bar det av mot TGI fridays för en trerätters meny som blev avklarad på en timme. Så vad gör man då om man fortfarande är minderåring i det stora landet i väst? Jo, man hyr en film och somnar i soffan.
Härlig dag!


Ricci&Therese inne på Friday's


Mums, gott med kalorier så det heter duga!


Söndagen hade de inte lovat lika fint väder vilket innebar att jag redan planerat att dra in till New York city. Så efter ett kort skypesamtal med mammsen och pappsen tog jag 11 tåget in för ett besök på B&H tillsammans med Therese. Efter ca 2 timmar kom jag ut därifrån med 250 dollar fattigare och ett kvitto rikare..........
Tog sedan 2 tåget tillbaka till South Orange igen för en snabbdusch och gjorde mig iordning för att sedan kunna åka på cluster meeting tillsammans med Camille. Vi hade sjukt trevligt! Och det var jätte kul att träffa Camille igen (som man för övrigt uttalar Cami, hon är från frankrike) efter nästan 5 månader.


Camille!


Tyskland, Frankrike och Colombia.


Det bjöds på halvbrända hamburgare....


De hade fina napkins.


Goa cupcakes bjöds det på tillsammans med frukt och nötter.


När jag sedan kom hem gav jag J hans presenter. Han fyllde fyra dagen till ära :)


Han blev jätte glad för sin lilla nallebjörn.
Gav honom även en Thomas tåget bok och då säger han "Is this ALL!?"
haha, barn är så söta ibland! :)

Love,
Abloglovin
RSS 2.0