Onsdag!

Hej på er såhär på kvälls kvisten (morgon för Er)!
Jag hoppas att ni sovit gott? För min del blir det snart sängen. Sitter här med en mugg thé och min värdmamma. Vi tittar på shedding for the wedding.

Fick ett trevligt telefonsamtal på förmiddagen! Jag uppskattar verkligen när ni hör av er och när jag märker hur mycket alla ni där hemma stöttar mig i mitt beslut om att lämna alla er för ett äventyrsår. Tack tack och åter tack!
Jag har faktiskt inte så jätte mycket mer att infomera er om, tyvärr. Dagarna rullar på. Jag försöker plugga till körkortet. På fredag ska jag, E och min vmamma  tillsammans med några andra gå och kolla på en hockey match här i NJ. Tydligen är det några svenska hockeyplayers. Ska bli väldigt trevligt!!


Denna bilden tog jag i fredags när dom satt på golvet och ritade och pysslade.
Sötungar!

Puss&Kram!

Just another manic monday,

Måndag. Ny vecka.
Dagen har faktiskt rullat på som vanligt, väldigt skönt!
Pratade med Mamma, Pappa & även Rasmus idag. Det var jätte kul att få prata med honom då det inte blir av så ofta! Han hade klippt sig, så himla snyggt!
Barnen var så himla goa och glada idag. Vi lekte doktor. Många sprutor och plåster blev det! Var även ute och lekte i det fina vädret. Inte jätte varmt men heller inget att klaga på!
Imorgon ska jag vrålplugga till mitt körkort! Jag måste, helt enkelt. Ska försöka läsa en timme nu innan jag går och lägger mig med. Så det är väl bäst jag börjar nu så att jag kan sluta innan klockan slår midnatt!


Det spelades baseball!


Doktorerna


Som vanligt gick jag ut och hämtade posten. Och var fick jag se ?
Jo till min stora förvåning fann jag ett fint litet brev adresserat till mig.
Om jag blev glad? Ni anar inte! Tack så hjärtligt familjen Johansson!:)

Hörs imorgon!
Puss&Kram!

3 Månader!

13 veckor
3 månader
En fjärdedel.

Benämn det som ni vill. Jag skulle vilja säga
En graviditet kvar tills mitt aupairår är över.
Tiden verkligen springer iväg!


Puss&Kram!

Bio på Manhattan!

Precis efter det att jag publiserat det förra inlägget bestämde jag och therese oss för att åka till en affär som heter Michaels, arts & craft. Som ni hör på namnet är den en pyssel affär. Kan gemföras lite med Panduro men 10 gånger större. Det var första gången för mig. Och just idag hade dom 40% på det mästa av sortimentet, kanon. 1½ timme senare kom vi ut, 30 dollar fattigare, men med några scrapbooking grejer rikare. Så nu gäller det att få lite foton framkallade så att jag kan börja med mitt album från aupairåret 2011.
17:30 var vi hemma hos Therese igen och då ringer min telefon. Det är Lovisa som frågar fall jag ska med på bio i NY. Ja, varför inte? Therese skulle ändå jobba. Så precis när jag plockat iordning mina grejer ringer hennes telefon. Det är hennes vmamma som säger att hon inte behöver jobba ikväll. Det slutar med att vi på 1&½ timme har duschat båda två hos henne, kört hem till mig(tar ca 20 min), bytt kläder, sminkat oss, sagt hej till min värdfamilj, kört ner till downtown, inte hittat en parkering, ringer till min vmamma och stimmar om parkeringsregler, går till stationen från the librery, köper biljett till Therese och får stå och vänta på tåget 2 minuter. Det skulle jag vilja kalla effektiv!
Väl inne på Manhattan köper vi mat på donken innan vi beger oss mot time square och möter upp Lovisa och hennes vän Emma för att sedan köpa cheesecake, smoothis, frukt och popcorn och sätta oss i en biosalong på självaste Time Square för att se Lincoln Lawyer. Själva filmen var okej.. Jätte kul att träffa Lovisa såhär på andra sidan jorden! Hon och jag var på intervjun tillsammans i växjö när vi sökte till aupair programet. Och nu står vi här. Ah det är häftigt va mycket människor man träffat/kommer att träffa under sin resa!
Jag och therese tog tåget hem 12:34am. Låg i sängen vid 2:)
Det var min lördagskväll det.

Idag har jag varit och lunchat tillsammans med den nya aupairen - Sara. Mycket trevlig tjej. 23 år från tyskland.
Sen följde jag faktiskt med min vmamma och E till svenska skolan nu i eftermiddags. Min vmamma är lärare där för ett knippe elever. Det var riktigt kul! Kom hem vid 6 tiden och har bara suttit här sedan dess. Känns som att denna helgen har varit lagom lugn och bra!
Ska gå ner och dricka en varm kopp the innan jag går och lägger mig :)


Therese!


Påväg in till Manhattan. Det röda didemet jag har på huvudet köpte jag på michaels för 4 dollar eller så. Värt!


Puss&Kram!


Torsdag - Lördag!

Hejsan hoppas på er alla som läser min uuunderbara blogg. Jag ber så hämst mycket om ursäkt för mina kodade inlägg denna senare veckan. Nu är iallafall allt som det ska igen. Och alla har överlevt. Fast att allt är som vanligt, känns allt som lite annorlunda. Jag har kommit en del mycket närmare och jag har fatt en insikt i hur det är att leva med en oro i magen. 24 timmar om dygnet.

I torsdags var jag ledig lite på dagen då min värdmamma tog ledigt från jobbet. Då passade jag på att åka till Therese och vi bakade bullar, chockladbollar och lunchade ihop. Några mycket trevliga timmar!

Sen kom dendär fredagen, som kommer varje vecka.  Även här i USA! ;) Då man känner att snart är det helg! Min trettonde helg på mitt egna äventyr 10 timmar ifrån alla nära och kära. 
Och just denna fredagen bestämde Therese och jag oss för att ha en sleepover med dinner ute, frosen yoghurt i sängen framför "When a man loves a women". Middagen åts på TGI Fridays för 17 dollar. 3 rätters. Jag klagar inte!
Somnade gott framåt 12.

Jag vaknade sedan upp vid åtta tiden för att konstatera att Therese sov så jag vände mig om och somnade till några minuter till innan jag gick upp, grabbade tag i min bok - boktjuven, för att försvinna in i läsningens mystiska värld en stund. Framåt tio vaknade även Therese och vi gick upp för att äta frukost och sedan börja med den tunga uppgiften. Att börja PLUGGA(!!!!!) till vårat New Jersey driver license som vi måste ta nästa lördag. Jag hade egentligen planerat att ta det idag men iom att veckan sätt ut som den gjort har jag inte hunnit med att ens öppna boken.  Egentligen måste man ha ett NJ körkort när man passerat 60 dagar, vilker jag har, men det kom inte jag på förens för en vecka sen, UPS!
Intensiv träning idag, som ni märker haha!, och hela nästa veckan.
Jag har aldrig tidigare behövt sitta och läsa i en bok eller göra test på datorn på min fritid för att ta mina körkort. Så JA, det känns vääldigt konstigt och främmande. Och såklart skit trisst! Men lagen är sådan, och lagen måste man följa annars kan man få 200 dollar i böter. Och vem vill inte komma hem till sverige med ett New Jersey driver license i bagaget efter ett år i staterna? :)

Nog babblat på om det! Ikväll ska T jobba och jag tror jag drar in till City eller kanske tar en fika med en ny aupair som kommit till vårat cluster, vi får se helt enkelt! :)
Hoppas ni har en bra helg!



Bakvärken!


Glad grabb! :)



Take care
Puss&Kram!


2011-03-23

Dagen har bestått av hand sanitizer och en bok. 
Kan verkligen rekommendera Boktjuven! (Bara som en lite parantes.)

När jag körde hem haglade och åskade det ute, varför inte lixom? Kör gärna alla åstider på mindre än en vecka...


Hjärtat!

Take care!
Puss&Kram

2011-03-22

Ännu en lång dag!
Den har spenderats liggande, stående, sittandes. En lilleman, bok, dator eller boll i knäet.

Ville bara berätta att jag lever!

En lång dag.

Vaknade upp och tittade ut genom fönster på ett snötäckt south Orange.
Hur kan detta vara möjligt?
I fredags var jag beredd på att plocka fram bekinin och åka till stranden. Och nu, tre dar senare, snöar det!?

Som rubriken säger har det varit en lång dag.
Här får ni en bild att njuta av, på mig och lilleman!


<3

Take Care!
Puss&Kram!

New York Aquarium.

Skypade med mamma och pappa på morgonen sen åkte jag in till New York City med Johanna och hennes två kompis som är på besök från Sverige. Vi tog tunnelbanan ut till Brooklyn. Närmare besämt Cony Island(?). Och gick på New York Aquarium. Jätte mysigt! Sen strosade vi runt på beachen och drömde oss bort till varmen! Visseligen sken solen, men det blåste kalla vindar!
När klockan närmade sig 5 åkte vi tillbaka till Mannhattan och åt på ett kebabställe, nej det smakade inte som "svensk" kebab.. Tog en taxi till FlatIron building och sen åkte jag hem till SO.
Nu är klockan snart halv tolv och jag ska hoppa i säng.
Bjuder på några bilder på dagen.




Strand promenaden. Som Johanna sa " Det känns som att man är utomlands.............men det är vi ju!!" haha!


Sjölejon


Sjöhästar! :)


Turister;)


Coolt akvarium, med magneter. Älskar bilden!


Pingviner!


Tuffa brudar på playan i Mars;)


En liten del av stranden. Hit kommer jag defenitivt åka i sommar! :)


Musikanter. Han sjöng Bluse suede Shoes och det var så jädra likt elvis så det va läskigt!

Nu längtar jag ännu mer efter sommaren och värmen.
Imorgon ska det snöa, härligt!!
Puss&Kram!

Lördag i New York!

Lördagen spenderades tillsammans med Therse inne i NYC.


Vi besökte den berömda "Wall St Bull"
(Ser ni väskan!!!!)


Vad är dethär för nytt? Har vi ens det i Sverige? :P


The Statue of Liberty.


Någon staty som stod nere vid hamnen.


Det är här det händer - Wall Street!


Denna limosinen vill jag åka i på min 20 års dag. Mamma och Pappa, kan ni fixa det? ;)


Jag och Therese blev "avtecknade". Det var Therese idé...haha! Ser ni inte hur likt det är oss?
Sämre får man nog leta efter!?


Vi tog bussen hem till henne.


Detta var utsikten från bussen!


Vi åt trerätters på TGI Friday's för 17 dollar, sweet! :)

Och jag köpte min första "I <3 NY" tröjja. Blev en grå hoody.
Puss&Kram!

Mickey's Magic Show!

Hejsan hoppsan!
 
Fredagen spenderades inne på Manhattan. Jag började jobba som vanligt. Förberedde smörgåsar och packade snacks. Väckte barnen och åt frukost ihop. Med J i strollern och E som gick, strosade vi ner till tågstationen runt tio för att möta upp min kompis Therese och ta tåget in till City. J hade som sagt fått biljetter av TVC till Disney - Mickey's Magic Show inne på Madison Square Garden. De kom till och med och hälsade oss välkomna, väldigt trevligt måste jag säga! En underbar show! Barnen fullkompligt älskade det! So did I!! I pausen var Therese tvungen att åka hem för att börja jobba igen.
Showen varade till 1PM ungefär så då fick dom varsin suvenir. Jag hade fått tillstånd av min vmamma att barnen skulle få köpa en grej var.
Sedan gick vi ner till hennes jobb och barnen var överlyckliga. E är så himla duktig på att hitta överallt! A (min vmamma) köpte en pizza och så satt vi oss i en park och åt. Sedan fick barnen leka på lekplatsen i någon timme innan det var dags för glass. Ah herregud va jag skrattade när J skulle äta. Jag tror temperaturen visade 80 Farenhight inne på Manhattan vilket resulterade i att glassen smalt rätt kvickt.  När den var uppäten promenderade vi upp till Penn Station igen för att ta tåget tillbaka till South Orange vid 3. Väl i SO väntade vi på Jitney (en slags kommunalbuss man kan åka från stationen hem. Som kostar 1 dollar. Sweet!) ungefär 40 minuter. Barnen roade sig med att kolla på ett gäng killar som åkte skateboard. Medans jag mest njöt utav att solen sken! Barnen ville såklart vara ute och leka när vi kom hem, dom små liven! Sen satt jag på ugnen och badade dom. När mina vföräldrar kom hem plockade min kompis Johanna upp mig så åkte vi och åt på McDonalds. Sen runt 9 kom Therse så åkte vi till reservatet och tittade på manhattan. Vid 9 stod termometern på 23 grader i SKUGGAN!
När klockan slog 10.30PM satt vi oss på bion och kollade på en jätte konstig film - Limittless. Inget jag rekommenderar någon att se!


En förväntansfull E klockan 8 på morgonen.






Älskade värdbarn!




Nöjda barn! :)


Gunga är kul!


Glass i solen :)


Ser ni himlen!!!?


Mys ungar!


Fick en fin kasse när vi handlade!

Det var min underbara fredag det! Jag kan verkligen, utan tvekan, säga att det är en av de bästa dagarna jag haft sen jag kom hit!!
Och jag känner mig så fruktansvärt stolt över mig själv att jag kan åka in med mina underbara värdbarn till självaste Manhattan själv!

Hoppas eran fredag vart lika lyckad som min! :)

Puss&Kram!

Happy St. Patrick's day!

Hej hej!
Torsdag och st patricks day!
E hade på sig gröna kläder till skolan dagen till ära.
Vi hade nästan 30 grader varmt i solen så den spenderades ute med lek i parken & bollspel. Hade inte kameran med mig.
Det var iaf en fantastisk dag!


Självklart hade jag med något grön på mig! ;)

Puss&Kram!

Tisdag & Onsdag

Vilken dag jag hade igår.
Trotts att man lever i drömmarnas land kan inte varje dag vara en drömdag.
Det startade med att jag och J bakade muffins och de blev stenhårda. Gjorde mammas berömda köttfärspaj till middag. Den smakade.... inte som mammas paj. Och det var de fler än jag som tyckte. "I dont want to eat this. The older aupair gjorde mycket godare paj!!" Barn barn barn, berättar alltid sanningen har jag hört? haha!
Fick, efter jag slutat, låna bilen och åka till Therese. Vi fikade på dunkin donuts. Butiksbiträdet (han som stod i kassan) började prata hindi med Therese & hon stod där som ett frågetecken. Hon kom till sverige när hon var 6 månader. Haha, och sen när hon betalt så säger han såhär " Are you from india to?" Jag höll på att dö av skratt!  Han var nog blind! Eller skulle jag vara den första vita indien....
När vi nästan fikat klart ringer min telefon. Det är Nathalie. Vi bestämmer för att ses någon utav dagarna i helgen, nice!
När jag senare kommer hem, kollar jag min mejl. Loggar in på FB och inser att jag fått mejl av mina släkningar här i USA! Iiiiiiiih, (!!!!!!) det var ungefär samma lycka som när jag fått mitt "Intrerested hostfamily in New Jersey" mail!

Det var min tisdag.
Och nu kommer vi till idag, Onsdag! Jag och J åkte till whole foods market. Det är en matbutik som annordnar aktiviteter. Imorgon är St Patrics day. Så vi pysslade ihop gröna gubbar och barnen fick snack. På eftermiddagen var det jätte fint väder (spöregnade på morgonen) så vi var ute och lekte!
Åt lax och ris till middag, mumsfillibaba!

Tyvärr, inga bilder idag. Jag är ledsen!
Snart är det helg - mer bilder ;)
Nu ska jag titta på "shedding for the wedding" innan jag kryper ner under täcket.
Imorgon ska betala mina retfulla böter hade jag tänkt.
Men egentligen! Om jag inte fått mina böter hade jag aldrig fått veta hur man betalar dom i USA... Det finna alltid något bra med allt!

Puss&Kram!


11 veckor,

Då var det måndag igen.
11 veckor sen jag satt mig på ett flyg från sverige till Landvetter. Elva veckor...
Ena stunden känns det som ett år, andra, som två veckor. Vilken konstig känsla! Men jag vet att året kommer gå så rysligt fort! Snart har jag varit borta en fjärdedel.

Min dag, min måndag. Hm.. Det har faktiskt rullat på som vanligt måste jag säga. Jobbade lite längre idag. Mina vföräldrar hade lite ärenden att göra så jag fick lägga barnen. Inte mig emot! Att få viskat i sitt öra "I love you Angelica" av en 3 och 6 åring är inget att klaga över. Mina gullebarn!

Fick ett telefonsamtal av min vmamma vid tre tiden. En glad överraskning! Jag ville bara skricka, men det kunde jag ju såklart inte! Det blir en tur till NYC med J&E på fredag. Vad vi ska hitta på därinne får ni reda på lite längre fram.

Imorgon ska jag ha min ****tråkigaaijflsbndfjbsdf ESL igen. blää... stå ut stå ut, angelica. Bara 9 gånger kvar...

Nu ska jag krypa ner under täcket!
Puss&kram!

Kläder!

Det var några som efterlyste bilder på kläderna jag köpte i lördags, så här kommer de! :)


Vita hög shorts till sommaren. Ser inte mycket ut för världen, men de är dö snygga på!


Linne, också skitsnyggs på!


Svarta höga shorts


Jag älskar body'sar!


Vad jag längtar till sommaren nu!
Dessa fem plagg fick jag för ynka 80 dollar. Om man slår ut det är det ca 100 kr plagget. Inte illa pinkat!



Och här är den, VÄSKAN! Den kommer från och med nu följa mig vart jag än går.
Så sjukligt snygg så jag blir alldeless varm i kroppen bara av att titta på den!



Förra helgen inhandlades dessa byxor från F21 för 23 dollar.
När det börjar närma sig 20 grader dagligen ska jag börja använda dom! :)


Även denna kofta fick följa med hem från förra helgen. 9$, nicigt om ni frågar mig!

Det var kläderna det! :)
Puss&Kram på er!


Paket!

När jag kom hem låg det ett packet och väntade på mitt skrivbord -->


Julklappen från min syster! :)
TACK!


Helgen hos Jenny i Westfield!

Jag tänkte att jag fortsätter i detta inlägg så får ni hela uppdateringen om min helg hos Jenny i samma inlägg :)

Jenny, hennes kompis och en tjej som sov i samma rum som oss på orientationen kom och hämtade mig här hemma runt halv tio tiden på fredagskvällen. Vi åkte till westfield och hämtade upp lite folk så körde vi och bowlade allihop. Tror vi var 8 personer. Väldigt trevlig kväll!
Gick och la oss vid halv treAM.

PÅ lördagen vaknade vi upp runt 8 tror jag och tog tåget in till NYC så vi var där inne vid 11 typ. Gick runt och shoppade hela dagen! Köpte en väska jag funderade på när jag var hos Julia i januari men som jag tyckte var för dyr då och som jag sedan inte hittat igen. Men nu hittade jag den på ett urban outfitters inne i NYC. Lycka! Så den fick det bli trotts att den kostade 400 svenska kronor..
Handlade även lite sommarkläder inne på Forever21, 80 dollar fattigare.
Vi åkte gul taxi bil för första gången och åt mat på TGI Fridays på time square för 45 dollar. Puh! Denna helgen har jag verkligen inte kunnat hålla i mina pengar!
Vi var hemma hos Jenny igen vid tio tiden igårkväll... Sov några timmar och gick sen upp igen vid 7 för att köra hennes hostfamily till flygplatsen innan vi åkte hem igen och gick och la oss och sov fram tills klockan 12..
Ställde fram klockan 1 timme inatt. Nu är det sommar! :D
Vi gick och åt frukost på ett bagel innan Jenny körde hem mig till kära south orange igen runt 3 :)
Har bara tagit det lugnt nu i eftermiddag.
Ska ta mig en dusch innan det blir en snabbdusch.
Imorgon är det måndag, igen!


Bowling gänget. Dock är inte alla med på bilden!


Snygga skor, fick vi hyra!


bowling!!


Och vem vann? ;)


Frukost inne i NYC på ett starbucks, mys!


Glada flickor!


Vi åt yoghurt med färska jordgubbar:)


Inne på TGI

    
Trötta tjejer på tåget hem igen.


Det var min helg! :)
Puss&Kram!

Fredag!

Iom att jag ligget lite efter i bloggande så kände jag att det är bäst jag börjar nu! :)

Det första jag gjorde i fredags var att försov mig, såklart! Så himla pinsamt! Men det känns som att jag omedvetet slappnar av när jag vet att min vmamma kommer att vara hemma och hjälpa till på morgonen. Det som hände var dock att batteriet i min telefon, som har alarmet, tog slut under natten vilket resulterade i att den inte ringde över huvud taget...

När jag kört barnen till skolan åkte jag hem igen och pratade med min vmamma innan vi åkte iväg till J's skola. Som jag berättat innan , går han på en Juwish pree-school. Och denna fredagen var han "the schabbat boy". Vilket innerbär att min vmamma kom till hans skola och läste hans favoritbok, var med i templet och bjöd alla i hans klass på frukt. Och det bästa av allt - jag fick följa med och uppleva detta. Det var väldigt speciellt för mig att faktiskt få vara med och J var jättejätte nöjd! När klockan var 12 var allt över och J och alla det andra barnen tog helg från skolan. Så vi åkte och åt pizza. J tog sig en liten middagslur medans min vmamma åkte till E's skola för att vara med på deras "fun friday". Jag och J gick och mötte upp dom på skolan när E slutat.
Det var en väldigt fin dag! Solen sken och det var riktigt varmt och skönt ute.


Mamma&son i templet!


Han är så söt med sin lilla mössa <3




Äter halla (Stavning på det?) :)

Puss&Kram!


Onsdag + torsdag - Böter och fåglar som hoar!

Hej!
Ursäkta att jag inte skrev om min onsdag men jag kom hem vid niotiden och skulle då duscha och sen hoppa i sängen så jag hade ingen tid/lust till att blogga.
Jag kan ju iaf dela med mig av en väldigt komisk grej som hände mig igår. En del vet andra inte.
Jag och J var och kollade på tågen på stationen och jag hade parkerat bilen i en parkeringsficka man får stå högst 30 min i. Fine, tänkte jag! Hinner vi lätt på. Två minuter efter att min tid tagit slut kommer vi till bilen. Vad tror ni mina ögon möter på vindrutan!? EN $40 P-BOT!!
Några sekunder där kände jag bara för att lägga mig på en starkt trafikerad väg. Eller nej, okej lite överdrivet men ni förstår! Aupairer i usa tjänar $200 per vecka. Detta betyder alltså att jag nästan lagt 1 fjäderdel av denna veckas lön på en p bot. vill bara säga ett stort TACK till south orange poliser! ....

Jaja, gjort är gjort och jag ska gå och betala den nästa vecka. Kunde infinna mig i rätten kl 3.30pm samma eftermiddag fall jag ville överklaga, haha Amerikanare säger jag bara!

Efter vi ätit middag här hemma satte vi på barnen pye och borstade deras tänder, satt de i bilen och åkte iväg till whole foods och handlade. Lite trevlig torsdags göra, haha.

Och min torsdag har varit som vanligt kan man väl säga :)
Precis kollat på vampire diaries och nu ska jag ta det lite lugnt innan det blir sängen!
I helgen drar jag en sväng till min kära "sovkompis" Jenny Olsson. Vi har inte setts sen orientationen i Stamford. 
 
Här kommer lite bildet från gårdagen!


Vi lekte med tågen, jag och lilleman!




När E kom hem lekte vi med playdoh!


E håller i kameran..


Jag vet ju att det iallafall är en fågelskådare som läser min blogg..
Dagens dilemma; Denna lilla krabat satt utanför mitt fönster idag, när jag pratade med mamma, och hoade. Eller nej, den sjöng! Jätte fint faktiskt! Det var på det viset jag upptäckte den. Så är det någon som vet var den heter? :)

Det var allt för mig! Troligt vis kommer jag inte hinna uppdatera bloggen imorgon eller på hela helgen för den delen. Så vad sägs som att vi hörs på måndag/tisdag? Det tycker jag låter bra! :)
Så, trevlig helg allesammans!
Take care!
Puss&Kram

8 Mars 2011

Idag är det både Internationella Kvinnodagen och fettisdagen.

Ehm, ja... Dagen har varit lugn och stilla. Tyvärr kan jag inte skriva om allt som hänt men alla mår bra och det är huvudsaken! :)
Vi var ute och lekte i en park här i närheten i eftermiddags. Och sen till middag blev det pannkakor på en protestantisk skola i och med att det är fettisdagen. Det var jätte trevligt och barnen älskade det!
Och vid åtta började min ESL lektion. Fyyy vad triiiiisst! är mina ord. Men men, nu SKA jag stå ut. Oavsätt hur många tråkiga artiklar jag måste läsa.

God natt!
Puss&Kram!




Måndag!

Det har varit en bra dag!

Drömde inatt om att jag hade åkt hem till Sverige utan att berätta för min värdfamilj. Jag var jätte glad att se min familj! Men hade sådan ångest! Jag ville inte hem, inte än! Skickade ett text till min vmamma som ännu inte kommit hem från jobbet -"Åkte hem till Sverige en sväng. Kommer tillbax imorgon!" Haha, vilka drömmar man kan ha!

Var på gymmet på förmiddagen.
Fint väder ute idag så vi var ute och lekte!







Det var det hela!

Föresten, vilken jädra chock jag fick när jag nyss lyssnade på Enrique Iglesias -Tonight på sportify (Svensk sida) och han sjunger "Tonight I'm fucking you"
Amerikanarna censurerar ju väldigt mycket!! På dessa radiokanaler i det stora landet i väst sjunger han "Tonight I'm loving you". Som jag personligen tycker är väldigt mycket trevligare!:)

Puss&Kram på er!


I Sverige för ett ögonblick,

Söndag.
En regning söndag. En spöregnig söndag!
Jag och Therese möttes inne i NYC på TimeSquare klockan 11:15 ungefär. Besökte ett Photografmuseum som inte var något att ha. Drev iaf igenom att vi bara behövde betala $8 istället för $12... Gick och käkade på TGI Friday's. Hittade ett Urban Outfitters. Wow, där hade jag lätt kunnat shoppa upp några 100 dollar... Men S(n)målänning som jag är höll jag såklart hårt i min pengar. När klockan började närama sig 3 letade vi upp Svenska Kyrkan i NYC för att vara med på "Ung Svensk i New York". Vi var en bunt med tjejer och killar från hela Sverige som på  något sätt tagit & bosatt oss i NY trakten. Det blev ett trevligt första möte med svenska kyrkan i NY och alla ungdomar! Det bjöds på kaffe och semla. & vi fick ett program över vad som kommer hända på söndagarna framöver. Kommer definitivt försöka gå på det alldra flesta möten!

Jag tog 6.11PM tåget tillbax till NJ. Regnet öste ner även här hemma. Vilket resluterade i en ännu mera dränkt katt innan jag äntligen nådde ytterdörren på huset. Jag kunder bokstavligt talat hälla ur vattnet som samlats i mina fickor plus min handväska där jag hade, lipsyl, kartor, pengar, mobil och kamera. Vilket väder!
Efter lite mat i magen var det mysigt att krypa ner under täcket!


Ett regningt Time Square!

Time Square!!



Church of Sweden!


En blöt Angelica!

Puss&Kram!

Felmeddelande och IKEA!

Satte på datorn det första jag gjorde. Vad fick jag se då? Jo ett fel medelande. Hårddisken har slutat fungera, kontakta support. Jo men det är ju lätt plätt när man sitter i ett främmande land! Ringer hem till mamma och pappa som sedan får ringa till min syster Sandra som får säga till dom vad jag ska göra som sedan får langa vidare det till mig. Några knapptryck så var det färdigt. Tur att man har en sådan teknisk syster! Tack så jätte mycket Sandra för hjälpen! :)
Skypade med mamma o pappa. Sedan drog jag och Therse på IKEA för lucnch och Jersey Garden för shopping. Tror ni jag handlade nått? haha nej! Jag trodde jag skulle bli värsta shopparn när jag kom hit. Ikke sa nicke! Istället sparar jag hälften av det jag tjänar varje vecka. Therese tycker jag ska köpa en macbook för pengarna, vad tycker ni? ;)
Var så ruskigt trött på kvällen och therese skulle jobba så jag åkte hem och satt mig och kollade på DueDate innan det blev sängen.

Puss&Kram!

Freeeeeeeda!

Fredag,fredag,fredag!!

När jag hade skjuttsat barnen till skolan gick jag till gymmet för att prova på body sculpting. Om jag skulle få svära nu så skulle det bli en hel lång rad med bara fula ord. Men jag tycker inte att det låter så proffesionellt så att jag ska försöka använda "bra" ord för att berätta hur j**** jobbigt det var! Kvinnan som höll i det var en solbränd gammal dam som hade jädra anama MED RÅGE!! Vi använde vikter och barer och höll på i 60 minuter. Och då menar jag inte, 10 min, drickapause och sen 10 min igen. Nej utan du fick helt enkelt jobba varenda sekund! Jag trodde allvarligt talat att jag skulle svimma av där ett tag. Men jag klarade det! Och efter ca 10 minuter av klassen skriker hon genom hela rummet "Du är nya här va!?" -Ja, säger jag lite förnärmat. "Då kör vi tio till!!" Och så höll hon på hela tiden. Men det var himla himla roligt! Och efter att klassen var slut kom det faktiskt fram några stycken som sa -Bra jobbat!

Jag och barnen hade en trevlig eftermiddag med bokläsning och hide&seek:) Var meningen att jag skulle åka till Therese vid 6 men jag fick jobba över en timme ungefär. Vilket inte gjorde mig något då T inte slutade jobba förens framåt sju :)
Vi åkte till Willobrock mall och gick på Forever21 och åt på Cheesecake factory :) Sen blev det bio.
- Dit kan vi gå, säger Therese.
- Mhm, säger jag. Så vi börjar gå. Tar kanske tolv minuter. Kommer fram när bion varat ca 10 min. Köper biljetter och går till salong nr 8 som kvinnan i disken sa. Sätter oss och jag bara, hm detta är nog inte rätt.
Kollar på biljetten. Nehe helt fel film! Stressar vidare till nästa Salong, sätter oss ner. Ser the adjustment bureau
Går tillbaka till parkering. Virrar runt och efter lite (mycket) vandrande & prat med en securitas klockan 12 på natten hittar vi bilen och kör hem. Var i säng runt 2am. Riktigt lång dag!
Tyvärr inga bilder från dagen.. Jag är hämst ledsen! Måste bli bättre!!!
Kiss&Hug!


Torsdag, ESL!

Dagen har rullat på som vanligt och jag har tyvärr inte haft framme kameran en enda gång.
Jag måste verkligen bli lite duktigare på det igen!
Men jag tycker ändå jag har varit rätt duktig på att ta bilder. Den 1 Februari hade jag tagit ca 1000 bilder sen jag lämnade Sverige. Deni!

Till middag blev det pizza. Mumma!
Klockan 6.45 tog jag bilen och åkte iväg till Columbia high school för att ha min första "English as a second language". The teatcher var försenad. Kom inte in i klassrummet förens klockan var 7.25 (kursen började 7). Vi var 7 pers tror jag. De andra kunde i princip säga "Hey. My name is X. " Läraren sa till mig att jag nog får byta klass för att jag är på en högre nivå än det andra. Det kände faktiskt väldigt roligt att få vara "bra" för en gång skull. Genom hela min skolgång har jag varit den som inte kunnat någonting!
Så jag gick till the office och pratade med en liten tant där som frågade vem som hade signat upp mig för denna klassen? Och jag förklarade att jag inte alls är duktig på engelska. Då svarade hon nått i stil med; "Do you want me to speak Swedish!? Your English is really good!" Det gjorde mig verkligen glad!
Så i fortsättningen ska jag gå på "ESL- Advance" på tisdagar mellan 8-9.15PM istället.

Jag kom innanför dörren klockan 8pm, lagom till Vampire Diaries började. Och en kopp te till det. Mysigt!
Just de, Rasmus jag har glömt berätta att imorgon sänds första avsnittet av sista säsongen av Farmville här i USA. Så då vet du att det börjar närma sig slutet, troligtvis, även i Sverige.

Imorgon är det fredag. Jag och Therese har planerat att gå ut och äta, NYTTIGT då vi bestämt oss för att få en fit kropp till beach 2011, och titta på bio.

Det var allt för mig! :)
Puss&Kram!

Onsdag!

Då var det Onsdag!
Det timmarna jag var ledig mitt på dagen idag spenderade jag till att åka till Livingston Mall och inhandla mig ett par gympa skor. Hittade ett par för 60 $ vilket jag tycker är helt överkomligt! Så nu kan mitt tränande gå igång på riktigt! När jag hämtat upp lilleman och vi ätit lunch ihop bar det av till hans första "boll sport". Grabben har ett bollsinne som ingen annan vilket har resulterat i att mamma A har signat up honom för en allt i allo kurs som hålls på onsdagar. Där han får spela soccer, football, Hockey, baseball, vollyboll & basketball. Efter det var det dags att hämta E och vi åkte till Eden Gormet för att handla mjölk till pannkakorna jag gjorde till middag. När vi kom innanför dörren bröt lilleman ihop. Han var helt tagen efter alla nya intryck idag så han fick ta en liten nap medans jag och E bakade pannkakor.
Och nu ikväll har jag egnat mig åt lite siffer räkning, det säga min ekonomi, som jag för tillfället är väldigt stolt över! Jag har även tittat igenom alla mina quarter's. Och plockat iorning mitt rum. Duktig angelica, jo jag tackar jag! :)

Ja just det för er som undrar så har jag slutat på baletten. Det var ingenting som passade mig. Läraren och jag klaffade inte och för att korsta 425 dollar var det inte värt det!

Så okej, dethär med quarter's kan jag tänka mig att många undrar över så jag tänkte berätta hur det ligger till.
Det går fyra quarter på en dollar. På vissa quarter finns en delstat representerad. Det gäller att samla alla delstater som finns i USA innan ens år är slut. Ja, detta är en väldigt stor aupair grej! Men även amerikanska barn gör det. Det finns t.o.m böcker man kan köpa där man sätter in sina quarter's. Dock har jag inte hittat någon jag vill ha ännu. På mina två månader har jag 25 olika delstater, alltså hälften.
Så ni kan ju tänka Er vad som är det första man gör när man får tillbaks växel! ;) Jag lovar Er att man blir helt beroende! 
Jag tycker vi tar en bild på det!





Rooosa, såklart! ;)
Bilden gör dom inte riktigt rättvisa, de är lite rosare i verkligheten.


Uppvärmning!

Nu drar jag mig mot sängen! 2 dagar till helg:)
Puss&Kram!


Måndag & Tisdag vecka 9,

Tjosan!
Jag kan först dra lite kort hur min måndag var. Den tiden jag var ledig mitt på dagen spenderade jag på att gå till gymmet för första gången för en work out. Zumba. Helt galna var lärarna och gjorde verkligen slut på en! Så himla skönt! Tog en snabbdusch innan det var dags att hämta lilleman. Eftermiddagen rullade på fort. När vi ätit middag kom min area directer. En sorts kontaktperson här i USA. Enligt min förmedling SI skulle hon kommit till mig inom det närmsta 48 timmarna efter att jag landat hos familjen. Men det går ju lika bra efter 2 månader, ser vi ju... En otroligt dålig nyhet jag fick veta utavhenne är att Aupair in america inte tar emot manliga aupairer. Vadå könsdiskriminering!?!?!?
Anyway! Det var min måndag det!

Och nu tills idag då.
Fin dag! Inte så jätte varm men jag hörde fåglarna kvittra och kände vekligen - NU ÄR DET VÅÅÅR!
Kan för första gången se South Orange utan ett vitt täcke. Verkligen underbart! På mina lediga timmar satt jag och skypade med mamma, pappa och Rasmus lite. Han spelade och sjöng Lisa Nilsson - Jag har himlen runt hörnet för mig. Älskade lillebror! Vad jag saknar dig!
Eftermiddagen spenderades ute. Jag och J gick och hämtade E idag. Härligt!
Lagade köttfärssås till middag. Smackade nästan som mammas, mums! :)
Här kommer lite bilder!




Chillbild ute i sooolen! :)


Är inte detta ett vårtecken så vet jag inte vad!:)


Baseball!


Sen blev man lite trött! ;)

Det var allt för mig!
Puss&Kram!



bloglovin
RSS 2.0