Target en söndag.

Idag är det söndag och jag vaknade vid nio av ett högt dunk! Trodde först att taket rasat in men det var bara mitt värdbarn som slog i väggen som skilljer våra rum åt. Satte mig vid datorn lite sen gick jag ner och åt frukost. Skypade en liten sväng med mamma och pappa. Klädde på mig och sen kom Melanie och hämtade mig vid 11:25 ungefär. J var jätte ledsen över att jag skulle gå och sa "I want to be whit you the hole day!" och storgrät!
Jag och Melanie åkte till target och strosade runt lite.
Handlade för 40 dollar....
Kom hem igen vid 1 tiden. Satt mig vid datorn igen och skypade med Martin. Och har suttit här sen dess. Men nu tror jag snart det är dags att gå ner och äta något innan Franzi kommer och hämta mig så ska vi på mitt första aupair möte här i staterna. Det blir Country Line Dance, haha!


Tränings shorts - 5 dollar



Hittade en pyjamas på rean, i tre delar. Vad tror ni den kostade?
Jo 4 dollar!!! Ca 28 kr, tackar man inte nej till! :)

Köpte även Schampoo & Balsam. TRESemmé 946ML vardera för sammanlagt 7 dollar. Det är billigt om man jämför med Swe :) Blev även brunkräm och spray.

Ha en bra dag!
Puss&Kram

Lördag & Shopping,

I lördags vaknade jag upp runt halv 10 tiden. Satt mig och skulle skypa med mamma men då fick jag en glad överraskning - min syrra och hennes barn var hemma hos oss så jag fick prata med henne :) Väldigt trevligt! Vi ha inte hörts av sedan jag åkte hemmifrån!
En timme senare gick jag ner och åt frukost och umgicks med min värdfamilj fram tills att dom skulle åka och uträtta lite ärenden runt ett tiden. Då gick jag upp och tog mig en dusch och gjorde mig iordning så kom Melanie och hämtade upp mig vid halv tre tiden så åkte vi iväg till Short Hills på ett väldigt expensive mall. Med alla dyra marken så som Dolce&Gabbana, Tiffany &Co, osv. Vi gick in och kollade lite sen körde vi till Livingston Mall istället där det finns affärer för våran budget ;)
Så där inhandlade jag lite grejer.. Min balett börjar ju på måndag så var tvungen att köpa något att ha på mig.
Det blev ett vanligt svart linne..


Underkläder från Victoria's Secret. Fick en söt liten rosa hund på köpet!


Tröja. Det föreställer New Jersey i bakgrunden. Det tycker jag var lite sött! :)


Första boken inhandlad från Barnes&Noble!


Downtown South Orange.
Väldigt dålig bild, men det är så himla häftigt när man kommer uppifrån backen och ser alla gatlyktor och bilar!


Dagens outfit. Det var faktiskt så varm ute så att jag kunde använda min skinnjacka!

Var barnvakt åt mina värdbarn några timmar på kvällen. Vi tittade lite TV, åt lördagsgodis & mös. Läste två böcker innan dom kröp ner under täcket och somnade.
Mina vföräldrar kom hem runt halv elva. Så vid elva kom Therese och hämtade mig så besökte vi en mysig liten pub här i SO och drack cola:) Så är det att vara "under age" här i staterna ;)
Gick och la mig runt ett!

En liten rolig fakta om South Orange är att detta är en av två städer i hela USA som fortfarande driver sina gatulyckten med gas. Alla andra drivs via elektrisitet.

Puss&Kram

Home Party!

Förlåt för den dåliga uppdateringen! Men ibland så känner jag bara inte för att sätta mig ner och skriva. Eller har tid..

Fredagen gick bra! Ingen snowday för barnen så jag skickade dom till skolan som vanligt. Hade en lugn dag. Skypade med mamma och pappa en snabbis. Hämtade upp J för att åka till TVC. Hittade ingen parkeringsplats så då fick jag lämna nycklarna till en securitas så tog han hand om det - skönt!
Sen fick jag ju då lära mig hur det går till att tanka här i staterna;)
Fick i han lite lunch och vi lekte nere i källaren innan det var dags att hämta E. När vi sen kom hem igen fick J ta sig en liten napp för han var så himla trött stackarn! Vilket betyder lite ensam tide med E, Gillas! Så vi gjorde en massa tjejgrejer. Och sen hjälpte(läs gjorde) hon mig att baka ut pizza degen. Hon är jätte duktig! Jag behövde inte hjälpa henne någonting, så himla sött! Väckte J och sen när min värdpappa D kom hem från jobbet åt vi pizza. Jag åt bara lite för vid 8 tiden kom Melanie och Franzi och hämtade upp mig så åkte vi till Madison. Det är en stad ungefär 20 minuter härifrån. Där åt vi på en Japansk resturang. Nej, jag prövade inte på sushi. Jag och en tyck tjej, som jag inte träffat förut, åt ris och kykling. Muma! Sen var planerna att gå och bowla. Men vet ni vad som händer då? Jo, det står en stor skylt på dörren; Stängt för privat fest. Vi blev sura! Så då tröstade vi oss med lite glass från ColdStone. Första gången för mig. 
När den var uppäten åkte vi till Shorthills till en hemmafest för en kille som fyllde 21. Det var bara han som fyllde år, hans tre killkompisar och en tjej. Varav tjejen rökte weed(!!!). Amerikanarna är galna!  Var hemma igen runt 2am. Somnade som en stock!


Pizzabagar flickan:)


Vi har det bra, vi här bak i bilen ;)


Melanie & Franzi


Mat!


Japanice! ;)


Coldstone, mums! :D


Tequila!!


Tre glada tjejer!


Amerikan people!

Puss&Kram

Out of gasoline!

Så sant som jag skrev; Bensinen tog slut(!!) när jag och J skulle hem i går.
Så nu tänkte jag berätta för Er hur det går till när man tankar här i New Jersey.
Man kör in på bensinstationen, i detta fallet EXXON. Du kör fram till pumpen. Vevar ner rutan så kommer det fram en man och frågar vad man vill ha för bensin och hur mycket. Du kan antingen betala med kort eller som vi, som har en liten svart grej hängande i nyckelknippan. Och den i sin tur är kopplad till ditt bankkort. Så då får man ge fram den. Sen fixar han resten! Och när allt är klart får man tillbax nycklarna och han önskar dig en trevlig dagen sen är det bara att tuta och köra;)

Så änkelt är det att tanka bilen här! Men dock bara här i New Jersey. Detta är den ända staten i hela USA där man inte behöver tanka bilen själv.  Lite ballt om ni frågar mig!
Mhm, sånu vet ni det med!
Puss&kram


Right now!


E; Daddii, Look at Angelica, she lookes so handsome!

Nu blir det dinner och bowling!
Puss&Kram

1 Månad!!

Oj, jag glömde ju helt bort att berätta att det faktiskt idag är en månad sen jag lämnade Svearike!
Tiden går så grymt fort! Och innan jag hunnit blinka så är jag påväg hem igen.


Älskade lillebror! :) Jag saknar dig!


Idag för exakt en månad sedan satt vi på flygplatsen i London och hade precis påbörjat våran resa.

Snowday & New York City :)

Sitter här och gapflabbar åt kommentarerna jag fått av Er underbara människor där hemma! Hur skulle allt se ut fall jag inte fick så mycket stöd av Er?

Wow, VILKEN DAG!
Började med att jag vaknade 7:07 vilket betyder att jag försovit mig!! Går ut ur mitt rum och möter min värdmamma som säger; Kolla ut! Det är helt ofattbart mycket snö!
Mycket riktigt! Det var ton av snö utanför fönstret! (Mätte upp till 30 cm nysnö!!) Barnen var jätte mysiga och låg i sängen tillsammans och kollade på svampbob fyrkant. Det gjorde inte så mycket att jag försovit mig för det var såklart en snowday för barnen. Och ingenting funkade inne i NYC så min vmamma kunde inte komma till jobbet i tid vilket resulterade i att hon inte gick över huvud taget. Så vi hade en väldigt lugn morgon. Åt frukost, klädde på barnen, och sen gick vi ut för att försöka skotta ut bilen för min vmamma kom på den brillianta idén att ta med barnen in till NYC så kunde hon gå och klippa sig och jag kunde få lite mer erfarenhet av att ta med barnen på tåget osv.. Det tog ca två timmar att skotta så att bilen kunde komma ut.  Det var svättigt och det började bli milleväder så snön var väldigt tung! But we did it! ;)
Åt lite lunch sedan backade jag ut bilen och vi körde iväg till tågstationen. På sju minuter hann vi; hitta en parkeringsplats, köpa biljetter och komma på tåget i tid. Pritty good, huh!?;)
Min vmamma kan NYC utan och innan känns det som så hon guidade oss. Vi kom tillslut fram till hennes haircuter och barnen fick lite snack sedan tog jag med mig dom till Barnes&Noble, en jätte stor och mysig bokhandel där man inte behöver köpa böckerna utan det är bara att ta en bok och läsa och sen ställa tillbax. Lite som ett bibliotek. Så vi spenderade någon timme där inne och sen kom A så åkte vi subway tillbaka till tågstationen och hann precis med tåget. VI SPRANG i princip heela vägen från Barnes&Noble. Men vi hann med and thats the point!
När vi kom hem åt vi lax och ris, mums! :)
Det ska tydligen komma mer snö under helgen............ ge mig vår tack!!!

Måste bara dela med mig av en tanke som slog mig när jag gick med barnen i NY; Herre G*d, jag går här med två barn inne i New York City och det känns helt naturligt. Men ändå så grymt häftigt! Man hoppar på ett tåg och 30 minuter senare så är man inne i en av världens säkraste storstäder! Snälla, nyp mig någon!
Jag lever ut min dröm. Jag lever i min dröm här och nu! Och jag är så himla stolt över mig själv som satte mig på detdär planet och fullföljde mina drömmar! Good Job Angelica!:)



Hej mitt vinterland...


...nu är jag här, igen!


Två glada små barn :)

Måste bara berätta en rolig grej lilleman sa till sin mormor idag när hon ringde;
-We have a new nanny!!
How cute!? Japp, jag är tydligen fortfarande ny enligl lillparvil ;) 


Mycket snö!


:)


Läsaläsaläsa.
Mamma, du skulle ääälska att gå inne på denna bokhandel! Jag lovar att ta med dig dit när ni kommer och hälsar på! :)


Sötunge! Ibland vill jag bara äta upp dig!


Gosefia! :)


Vinter..

Puss&Kram!

Onsdag & tandvärk,

Guess what!? Det har snöat hela j'vla dagen idag! Och jag är sjukt trött på snön nu kan jag be och få tala om!
Jag och lillparvil drog iallafall till the Librery. Det va tänkt att vi skulle gå på sagostunden som var vid 10 men, ja va tror ni hände? Jo, bussen som "läsaren" var med på VÄNDE när den nästan var framme, bara för att det var så mycket snö. Så vi fick roa oss bäst vi vill. J tyckte iallafall att det var väldigt roligt att  springa runt och leka. Vi var hemma igen runt 12 tiden så gjorde jag iordning lite lunch men när han ätit två tre skedar vill han inte ha mer och började bli grinig och sa att "I'm so so tired" så jag bar upp honom och la honom i hans säng och satte på hans Cd så somnade han där efter bara 10-15 minuter.
Vilket resulterade i att när vi skulle hämta upp E från skolan fick jag väcka honom.
E hade en playdate här hemma med en kompis så dom hade en riktigt rolig eftermiddag tillsammans och sen så kom mina vföräldra hem och hennes mamma & lillbror så åt vi pizza tillsammans allihop :)
Utanför fönstret öser det ner snö och jag blir allmänt deprimerad. GE MIG VÅR TAACK!


Lek på biblioteket!


Stolt ;)


Drawing things!

Puss&Kram skummbanan!


Tisdag,

Idag skulle jag än en gång försöka fixa mitt Sociell Security card, som man måste ha när man är i usa. Det är en sort av identitet. När jag var påväg till East Orange ringde min vmamma A och sa att jag var tvungen att vända och fixa en grej hemma. Sen när jag kom tillbax till EO så hittade jag såklart ingen parkeringsplats. Gah! Men tillslut fanns det en. Grejen är den att det finns knappt några parkeringsplatser mer än till mataffärerna och om man står där utan att köpa nått ur affären så kommer bergarn och tar bilen för det är olagligt. Helt galet! Verkligen en kulturkrock gäntemot Sverige!
Väl inne på officet fick jag sätta mig och vänta tio min innan dom ropade upp mitt nummer och jag fick gå in i ett rum och prata med en man som frågade om vad min mamma hette innan hon gifte sig med pappa och var pappa hette, and thats it! Lugna puckar och jag får mitt kort på lådan inom två veckor :)
När det var avklarat åkte jag och köpte ett phonecard för 5$ som är laddat med 8 timmar som man kan ringa med hem till sverige, smidigt! Så jag pratade lite med mamma och pappa innan jag åkte och hämtade J, Så åkte vi och åt pizza och kollade på tågen on the trainstation. Det gillade han :)
Jag gjorde tacos till middag och sen kom Melanie och hämtade mig så åkte vi och drack kaffe på starbucks!
Och nu har min vmamma A hjälpt mig att registrera mig på en balett kurs som börjar på måndag. Vilket betyder att jag är jätte glad för nu får jag äntligen börja dansa balett igen :D
Nu har vi suttit och kollat på tv lite när Barack Obama har pratat till amerikanarna. Men nu blir det sängen! Imorgon jobbar jag hela dagen :)


Jag bjuder på en gla' grabb från igår :)

Puss&Kram


Chockladbollar & Pyttipanna,

Hey!
Idag var det måndag, igen! Helgerna bara rusar förbi. Det gör veckorna med för den delen. Jag är ju ledig några timmar på förmiddagen så idag var mitt uppdrag att beställa ett Sociel Security card. Tror ni jag lyckades? Självklart inte. Virrade runt i ca en timme och hittade inte stället. Så min vpappa var snäll och visade mig dit nu ikväll. Det visades sig att jag hade stått på parkeringen ijämte och läst karta, blir man knäpp eller...? Så jag får ta en sväng dit imorgon ist.
Lagade "mack and cheese" & meatballs när jag hämtat J från skolan. Sen lekte vi tåg tills det var dags att hämta E. Gjorde lite snacks till dom och lekte skola. Idag var det närmare 15 minus ute, vilket betyder - PISSKALLT! Så jag tog tillfället i akt och bakade chokladbollar med min vbarn. Dom blev överförtjusta och det slutade med att jag behövde bara stå och titta på när dom blandade smet, rullade och åt. 
Vid fem tiden började jag göra pyttipanna. Jag har aldrig tidigare gjort det men guess what! Det blev hur bra som hälst! Jag kommer vara värsta mästerkocken när jag kommer hem gemfört med när jag åkte;)
Dagen roligaste kommentar var när J hade ramlat och slagit sig. Barnen har kylklampar i frysen som föreställer olika fiskar. Men J´s är sönder så då säger
E: What about meatballs?
Så det som hände var att han fick en påse köttbullar att lägga på sin onda fot. Jag tror jag smälter! :)
Nu ska jag göra mig redo för sängen.
Enjoy the pictures!


Gullrumpa!


Överlyckliga!


:)


:)


Kladdbarn:)

Puss&Kram


Söndag - NYC,

I söndags åkte jag in till New York tillsammans med tyska Melanie, Franzi och Me + en fransk tjej :) Vi tog 12:04 tåget in. Det var sjukt kallt inne i NY. Höll på att frysa häcken av mig.. Vi hade iaf en riktigt trevlig dag! Fikade på ett mysigt cafe vid namn Alice´s tea cup. Kan rekommenderas. Eller rättare sagt; Jag rekommenderar det! :)
Var hemma igen runt 8 tiden igårkväll.
Här kommer lite bilder från dagen ist för att jag ska pladdra!;)


Melanie & Franzi på tåget in.


Alice´s tea cup!


En suddig angelica


Gammal symaskin. (Ja, jag tänkte på dig Petra lite faktiskt;)




Puss&Kram!


Ice Skating!

Jag vaknade av att min amerikanska telefon ringde. Kollade på de fyra sista siffrorna och tänkte att jag inte kände igen dom så tänkte inte svara först för jag orkade inte. Men sen fick jag bara en "Jo klart jag måste svara" stöt. Så var det mamma som pratade på andra sidan tråden. Snacka om att jag blev förvånad! :o Hon berättade att mormor var hemma så jag satte mig vid datorn och skypade med dom en halvtimme ungefär. Mysigt att prata med mormor efter ca en månad.
Kan ni förstår att det snart är en månad sedan jag sa hejdå till lilla B-stad!? Helt ofattbart!
När vi skypat klart så gick jag ner och åt frukost och pratade med min vmamma lite och hon berättade att dom skulle och Iceskata idag. Så jag följde med på det. Barnen hade aldrig åkt skridskor innan så dom tyckte det va jätte spännande! Vi åkte till en ishall. Kändes precis som på film ni vet. Så amerikansk på nått sätt :)
Vi åkte ca en timme och hade jätte roligt! Sen åkte vi till Mapelwood som är grann"byn" och åt dinner tillsammans med deras kompisar. Kom hem runt halv fyra och då hämta Melanie och Franzi mig så åkte vi till Livingstone, en annan grannby, mall och strosade runt någon timme och drack starbucks kaffe, mums!  Var hemma igen runt halv 6 och skypade lite med Martin innan jag började hjälpa till med maten. Ikväll blev det kyklinggryta och ris med ost på. Det var super gott!
Denna lördagkväll blir lugn. Imorgon blir det troligtvis NYC ;)
JAG BOR 30 MIN IFRÅN EN VÄRLDSMETROPOL, kommer jag någonsin få in det i mitt huvud!?

Här kommer lite mysiga bilder från dagen:)


En förväntansfull E :)


Glad kille :')


Hjärta!


Mina goa värdbarn :)

Ha en bra dag!
Puss&Kram från Amerika!

Då har man Fredag i blodet igen!

Nemen hejsan på ersan!
Sitter och lyssnar på Perikles - Fredagsblod. Hur härlig är inte den låten?

Min tredje helg i NJ har precis startat!
Ikväll blev det bio med Therese och den tyska aupairen Kristina. Vi såg No strings attached. Ruskigt rolig och romantisk film. Jag älskar verkligen sånna "må bra" movies:) De följde även med mig hem jag visade hur jag bor. Men nu har det åkt och jag har faktiskt tänkt att gå och lägga mig. Klockan är ju faktiskt över 12 här.

En snabb update från min arbetsdag;
Det hade snöat inatt(igen!!) så skolorna var delated. Vilket innerbar att J började en timme senare och E två. Så det blev en lugn morgon och efter att vi gjort en ny Tzadakabox till J (han har tappat bort sin gamla) och lämnat av han på skolan så fick jag lite quality time med E. Det tycker hon var jätte mysigt, jag med! :)
Jag och J var ute och lekte i snön innan vi hämtade hem E. Gjorde pizza till dinner. Jätte smarriga med räkor, mumsmums!


Värdbarnen<3


Pizza!

Nu ska jag sova några timmar!
Puss&Kram


Pannkakor,

Tordag idag vilket innebär EN dag kvar till helg! :D Min tredje helg här i staterna.. Jag har faktiskt inget planerat. Iom att jag varit sjuk denna veckan ska jag försöka ta det lite lugnt så att jag inte drar ut på förkylningen för det orkar jag inte med!
Idag på morgonen hade jag och min 6åring en lite diskussion om huru vidare hon skulle gå till skolan eller inte. Efter ca 2 timmar med mina finfin knep fick jag iväg henne. Jag kan berätta för Er att jag är väldigt stolt över mig själv som inte freakade ur totalt och satte mig på första bästa plan hem. Tänk vilken underbar mamma jag kommer kunna bli efter detta året!? Jag kommer veta exakt hur man ska hantera alla situatiner när det gäller 6 och 3 åringar.

När jag lämnat av henne så skypade jag med mina underbara föräldrar och även med min pojkvän, och bästa bästa kompis Pauline :D

Bild sen vi var ute och firade Pauline som fyllde 18:)

Efter att jag hämtat lilleman och han ätit sin priscioto(stavning på det?) macka, han ääälskar det!!, lekte vi lite in the basement. Så säger jag att vi ska steka pannkakor efter att vi hämtat E. Då utspelar sig detta:

J: I wont cheete on my pannkaka.
A: Nej, man kan inte ha skit på pannkakan, det är inte gott!
J: No, I wont cheete!!
A: Jaha, vill du ha ost på?
J: NONONO!!! Follow me, so I can show you what I wont.
Han visade mig sylt.
Ibland har vi lite komunikations svårigheter, han och jag..

Det gick iallafall bra att steka pannkakor, och göra dom med lite(läs mycket) hjälp av mina gulliga värdbarn. Ena barnet gråter över att ha spillt mjölk på sitt syskon medans andra barnet gråter över att ha fått mjölk på sig. Vilket härligt liv man lever med barn i närheten :) Det händer så mycket grejer hela tiden!

Lillparvill fick tillslut sina pannkakor, med SYLT på. Slutet gott, allting gott (Särskillt mina pannkakor;)
Nu ska jag go to sleep.
Puss&Kram

Tis, Ons - Sjukstuga!

Hejsan Hoppsan på Er!
Igår hände inte så mycket "over here". Det hade snöat på natten. Cirka 5 cm, högst! Så E började två timmar senare än vanligt. Jag höll J hemma från skolan för han var så himla förkyld! Likaså jag. Det blev en lugn morgon. När vi kört E till skolan åkte vi hem och J fick lite mat till. Han är så himla hungrig nu när han går på sin behandling. Sen gick vi upp och pratade lite med mamma och pappa (mina) genom skype:) Han började bli lite febrig så jag la honom i min säng, där han somnade efter några minuter. Och vaknade inte förens 2 timmar senare ungefär. Då gav jag honom lite mer mat. E var på en playdate så vi myste mest runt tills hon kom hem sen förberedde vi lite mat och när D kom hem åt vi. Och sen var jag off. Men som sagt jag var jätte förkyld! Gjorde inte någonting på kvällen.

Sen idag så gick E till skolan som vanligt men J fick vara hemma med mig. Han går vanligt vis inte i skolan(pre- school) på onsdagar. Efter att han ätit en tallrik gröt ville han gå och lägga sig och lyssna på sin CD skiva. Somnade nästan på en gång. Vaknade efter nån timme och sen somnade han om igen. Likaså jag. Vaknade inte igen förens klockan var 13:30. Så lilleman sov i ca 4 timmar och jag i 3. Känner mig risig som sjutton! Så jag behövde verkligen sova lite. När vi ätit lunch var det daxs att hämta E igen. Hon gjorde manikyr på mig när vi kom hem. Lagom lugn och stilla eftermiddag. Gjorde iordning middagen tillsammans och nu sitter jag här och ska snart hoppa i duschen.
Hade egentligen bestämt träff på Starbucks med Melanie, hon jag var hemma hos i lördags, men jag känner att det är bättre jag försöker vila. Vi ska troligtvis hitta på nått på lördag eftermiddag ist :)


Här är en bild på en förkyld Angelica och min fina manikyr! ;)

Ni får ha en riktigt bra dag! Så kommer nog en roligare uppdatering snart!
Puss&Kram


Converse,

Denna kommentar hittade jag när jag nu loggar in på min blogg.

Mats 
om Marther Luther King:
Ni har ju en hel del för er, bara andra helgen skriver du, jo, stackars Amerika säger jag :). Nu ska jag förstärka min töntstämpel, men vad fasen är Converse?


Mats, du är bara för go och jag skrattar så jag kiknar! Men här ska du få svaret på din fråga;

Ett par skor! :)



Och här kommer en bild på tröjan jag köpte med, bara för att jag vet att ni är så grymt nyfikna,..NOT! ;)



Det är jätte kul med alla kommentarer jag får hela tiden, jag blir så himla glad!:)
Trevligt att du hittat hit Inger! Hälsa tillbaks till Börje! :)

Puss&Kram

Marther Luther King

Måndag måndag måndag.
Ja, idag var det alltså Mather Luther king´s day. Vilket innerbar att jag var ledig. Det är en helgdag för dom flesta amerikanarna.
Jag och Julia låg och drog oss i sängen en stund innan vi gick upp. Och Julia var snäll och gick ner och gjorde frukost till oss. Medans jag satt mig vid datorn och tittade lite på på priser på våran lilla resa som kanske, dock bara kanske, sker i April..
När vi ätit frukost tog det ca en timme (eller två) för Julia att bestämma sig vad hon skulle ha på sig för kläder^^ Men tillslut bestämde hon sig och vi hoppade in i bilen och åkte ut på motorväg och Julia körde nästan in i en annan bil och blev jätte stressad,haha! Men vi överlevde! Och kom efter många om och men fram till ett JÄTTE STORT mall. Utan tvekan det största jag besökt hittills!  Gick in på urabn outfitters. Gick där inne i två timmar och jag provade säkert 20 plagg. Allt gick i vintagestil, gillar! Kom ut 23$ fattigare men med en jätte söt rosa tröja som jag ska bo i i sommar:))) Medans Julia gick in på Zara gick jag och köpte mig min första Converse. Det blev ett par svarta för 43$, jag är nöjd!  Sen gick vi och åt lite och jag kände mig hängig som fasen så Julia körde mig till tågstaionen så att jag hann med ett tåg 5:14 in till Penn station. Sa hejdå till Julia och tackade för denna roliga vistelse! Jag kom tyvärr fram till Manhattan 7 minuter försent för att kunna hinna med ett tåg till SO. Så jag fick sitta och vänta på Stationen i ca en timme innan mitt tåg kom och jag kunde komma hem. Vid den tiden var jag väldigt hängig! Och kände mig nästan febrig.. Kom hem vid 8 och gick åh la mig nästan på en gång.


Julia kör bil


Shopping :D


Jag vill ha jeansen(!!!) men dom var way too small! :(


Älskar väskan! Men den kostade för mycket för min plånbok..

Tack för denna underbara helg!
Tänk att detta var endast min andra helg här i NJ och jag har redan hunnit med så mycket. Jag kan nog inte förstå hur mycket minnan jag kommer ha med mig hem i Januari 2012.
Puss&Kram


Sleepover @ Julias place:)

Söndag söndag söndag..
vaknade upp runt nio tiden även idag. Gick ner och åt frukost. Tog det allmänt lugnt! Gjorde mig iordning och satt vi datorn lite. Skypade en kort runda med familjen(<3) sen körde D ner mig till tågstationen. Köpte med mig en latte från Starbucks. I väntan på att tåget skulle anlända träffade jag på Therese och hennes tyska kompis Kristina som oxå skulle in till NY. Tog tåget 1:04 in till Manhattan Penn Station. Kul att ha lite sällskap! Väl där virrade jag runt lite innan jag hittade vart ifrån tåget till Long Island går. Deras "tåg grejs" heter LIRR - Long Island Rail Road. Köpte mig en biljett. Kostade 8.25$. Inte så farligt! Fick stå och vänta ca 40 minuter. Man får stå och titta på en informationstavla och sen tio minuter innan avgång kommer det upp vilket spår tåget kommer in på. Och då RUSAR allt folk till den perrongen. Det tog ca 50 minuter att komma till Syosset där Julia bor. Hon hämtade upp mig och vi körde hem till henne. Hon bor i ett stort slott ungefär! Typ lite ute på "landet" som jag gör hemma i Svearike. Sen åkte vi till ett shoppingmall och strosaderunt lite. Hittade VÄRLDENS finaste väska! Dock kostade den ca 150$.. Synd! Jag köpte iallafall med mig en Chessekake från Chessekake factory;)
Vi åkte hem till Julia och stekte Hamburgare och gjorde pommes och åt en massa sallad. Sen bestämde vi oss för att faktiskt gå och se Black Swan. Jag tror den ska få någon Oscar. Det var typ som en Thriller. Och vi blev sjukt rädda! Julia bara skrek, haha! Men den var ändå sevärd! Om man är över 18 typ... För den var ruskig! Men så himla mycket vacker balett dans! Och Natalie Portman, som spelar huvudpersonen, är så beutiful!
När vi skrämt upp oss tillräckligt med den filmen åkte vi hem till Julia igen för att SJÄLVA sova i detta stora stora hus. Vi åt kladdkak, drack te och kollade på några avsnitt av pensionersjävlar sen sov vi gott i hennes stora säng:)


Therese & Kristina på tåget in till Manhattan:)


Framme hos Julia :)


Marlagning på G!


Om jag blir rik någon gång är detta det första jag ska köpa!
Helt underbart porslin!  Jag smälter:))))


Mat!;)


Vilka godbitar! Men dom var dyra!!! 3.50$ (Jag pratar om chockladen och inget annat..)


Tittar amerikansk TV och äter kladdkaka:)

Puss&Kram


I-nga K-onstigheter- E-nkelt A-lltså!

Lördag lördag lördag..
Gick upp runt nio tiden, NEJ man kan inte sova bort sitt år i Staterna! Barnen blev, som vanligt(tack och lov), väldigt glada utav att se mig :) Alla i familjen, ja jag känner mig verkligen som "en i familjen", åt frukost tillsammans sen lekte jag lite med barnen medans A vek tvätt. Vi hade en trevlig stund tillsammans där vi pratade om en del viktiga saker. Ibland undrar jag varför jag alltid vill vara snäppet värre/bättre, call it what you wont!, än alla andra? Men det är väl just för att jag är ja:)
Runt 11 tiden packade vi in oss i bilen allihop och körde till IKEA(!!) som ligger precis vid Newark airport. Där åt vi lunch. Kan ni gissa vad jag beställde? Mycket riktigt - köttbullar, potatismos och lingon, mumsfillibabba! Åt t.o.m princesstårta :))  Min vfamilj köpte en helkropps spegel till mig. En med fjärilar på, jätte söt! Tacktacktack!
Sen handlade de även med sig en hel del svensk mat som går att köpa på IKEA som ni vet. T.ex marabou, daimtårta, flädersaft, lingonsylt, gräddbullar, köttbullar.
Vi var hemma runt 4 igen. Då gick jag och duschade och sedan körde D mig till en tysk tjej som bor här i Essex, som bjudit hem mig och två andra tyska aupairer.  Dom var jätte trevliga! Och kul att prata lite engelska :) Vi lagade biffar och wouk och sen blev det sockekaka till efterrätt. Herre gud, jag kommer bli smällfet innan jag är hemma igen! Man äter så mycket onyttigheter. Det känns som att man äter hela tiden men så är man ändå hungrig. Konstigt! Åkte hem runt 10 tiden och gick och la mig på en gång ungefär.



IKEA. Ser ni Svenska flaggan ? :)


Mat!


E provar mina glasögon :)



Hej tyskland!


Självutlösare is the sheat!


Sockerkaka!

Puss&Kram


Friday on Friday´s

Hej!
Jag och E åt frukost i lugn och ro och försökte be till gudarna att J sov så länge det var möjligt. För idag skulle han till The Valeri Center och få sin cellgiftbehandling. Så D tog honom dit medans jag gick med E till skolan. Sedan var jag ledig fram tills kl 14 då D & J kom tillbaka. J var väldigt hänging och trött. Inte så konstigt! Så han var väldigt pappig. Hämtade E från skolan och gav henne mellis sen satt vi oss och lekte lite. När jag slutat jobba gjorde jag mig iordning sen kom Therese och hämtade upp mig så åkte vi till Livingston. Bestämde oss för att äta på Friday´s. Jätte häftigt inrätt! Och då, en liten stund, hatade jag att jag bara är 19....................
Maten vart jätte god och servitören as störig! Han kom fram till vårat bord var tionde minut och undrade om allt var okej, om vi ville ha nått mer att dricka, efterrätt kanske? osv osv.. Vi delade även på en efterrätt som var hur smarrig som hälst! (Kommer bild på den ;) )
När vi ätit klart åkte vi till the cinema och kollade på "The Dilemma". Har den kommit till Sverige ännu? Den var iaf sjuuukt dålig! Sämsta filmen jag har sätt tror jag. En lustig grej här i USA är att man inte får några platser när man köper en biljett. Nej, utan du bara går in i salongen och sätter dig vart du vill.. How weird? Tänk då om man tex vill se... mamma mia när den gick, då är man tvungen att vara astidig för att få bra platser.
När filmen var slut var Therese snäll och körde hem mig igen! Jag hade en jätte trevlig kväll:)


In here, it´s always friday.


En glad Therese!


En glad Angelica ;)
Note: Tallriken var typ av jutgärn vilket betyder att jag fick blåsa mig igenom hela måltiden för maten kallnade aldrig, annoying!


Efterrätt :))

Puss&Kram

Fullt upp!

Hejsan!
Denna helgen har jag fullt upp så kommer bli väldigt dåligt med uppdatering men det kommer en hel drös med rykande färska nyheter om mitt nya liv här i USA, framåt tis-onsdag :)
Hoppas ni där hemma har en jätte bra helg! :)
Puss&Kram!


Street Dance!


Fick lite hjälp av Rasmus så jag äntligen kan visa Er vad jag och Therese möttes av när vi gick ur spårvagnen i New York förra söndagen :) Enjoy!

Violin lesson,

Torsdag hela dagen! 
Det har faksitk inte hänt något speciellt idag.. Jag har jobbat på som vanligt. Lämnat och hämtat ungarna. J blev överförtjust när han fick reda på att vi skulle äta pannkakor till lunch. Pannkakor två dagar i rad är ju bara för bra för att vara sant, enligt han ;)
Efter vi hämtat E var vi ute och lekte i snön någon timme. Gick in och åt lite mellis iform utav yoghurt, jumi! Medans barnen kollade en snutt på tv passade jag på att laga köttfärssås och sedan packa in dom i bilen för att köra E till hennes alldra första fiol lektion. Jag och J satt och tittade på under tiden. E var väldigt engagerad och det kändes som att hon tyckte det var himla roligt! 
När det gäller fiol lektionerna är det så att just barnens skola har valt att sattsa mycket pengar på att varje barn ska ha rätt att lära sig ett instrument. Så om föräldrarna inte ha råd kan man få bidrag till detta. Jag tycker att det är väldigt bra gjort av skolan! På så sätt har alla samma möjlighet:)
När vi kom hem så visade E allt hon lärt sig för mamma A. Hon var så upprymd och det första hon sa när vi plockat undan fiolen var "Do I have violin lessons tomorrow? :D" Det är väl ett bra betyg? :)
Nehe ni nu ska jag vara lite sociall med min vmamma :)
Här kommer en bild;


Puss&Kram!


Snowday!

Hej!
Inatt hade det snöat ca 15 cm, vilket betyder att Amerikanarna freakar och stänger alla skolor. Så idag har J&E varit hemma hela dagen. På förmiddagen pysslade vi lite och E målade min naglar. Rött på vänterhanden och ljus lila med blått glitter på högerhanden. Jag tror det är detta som kallas aupair, haha, va tror ni? ;) sen efter lunch åkte vi och åkte kälke nerför en jätte bra backe som finns här i SO:) Det var först meningen att vi skulle ha en playdate vid backen men våran date dök aldrig upp så vi fick roa oss bäst vi kunde, själva. Dock var det en tjej som åkte rakt in i J så han blev jätte rädd och ville inte åka mer efter det men vi lekte lite i snön så vi var inte hemma förens 3 ändå :) Barnen var väldigt trötta när vi kom hem så att jag försökte ta det lugnt med dom, lät dom kolla lite på tv och så. Men ändå så hann J med att springa rakt in i en stor byrå/förvarings skåp, kissa i brallan och bli arg på sin syster! Ungar :) Men jag týcker om dom ändå! Just det, dom hjälpte mig att baka pannkakor med. Det tycker dom va jätte kul! Speciellt att knäcka äggen ;) Första gången jag gjort pannkakor med ägg ist för bakpulver. Det gick jätte bra och dom blev supergoda, om jag får säga det själv! ;) Och det tror jag J tyckte med, han tryckte i sig 4 st... Haha, så söt!

Nehe nu känner jag bara att jag är väldigt mycket för trött så jag tror faktiskt att jag ska krypa ner under täcket och ta med mig datorn och kolla på Familjen Annorlund på tv4Play:)
Ha en bra dag där hemma i Sveríge!
Puss&Kram

Här kommer två bilder från när vi åkte kälke i helgen, för jag hade inte med mig kameran ut idag.


J & hans kompis:)


Hej va det går :)



Min första Playdate,

Tjollahopp!
Gårdagen rullade på som vanligt.. Eller vanligt? Vad är det jag pratar om!? Jag har ju bara varit här en vecka och jag börjar redan säga "vanligt". Hm.. Iallafall! Vid 9 tiden kom Johanna och en svensk tjej jag inte träffat innan, Mikaela, och hämtade upp mig så körde vi till target. Det kan gemföras lite med maxi hemma i Svearike. Eller ullared? Enyway! Var hemma igen runt tiotiden. Brände endast 4 dollar, good job Angelica! ;) Det som fick följa med hem var två ramar och en mapp där jag ska ha alla min papper. Jag somnade faktiskt vid elva, hör och häpna! Nog den första natten sen jag kom till min vfamilj som jag sov så tidigt.

Och nu över tills idag!
Morgonen var lugn. Efter att jag gjort lunchbox till E och kört dem till skolan var jag ledig och skypade med mamma och pappa. Jag får lixom ny energi av att prata med Er!
När jag hämtat J på skolan åkte vi till en pizzeria downtown för att äta pizza och ha en playdate med en annan aupair som tar hand om en grabb i samma ålder som J. Detta var min första playdate När pizzan var uppäten, btw här äter man inte en hel pizza utan man köper en "slize" för ca 2$, gick vi över till tågstationen och inväntade tåget. J bara älskar tåg! Det finns inget bättre i hela världen för honom. Efter att det första tåget passerat var våran playdate date tvungen att åka hem. Så jag och J stod och tittade på tågstationen i ungefär 1½ timme. Vi såg 5 tåg, endast singeldecket. J tycker att det är coolare fall det är doubledecker så han vart nog lite besviken. När klockan började närma sig halv 3 körde vi hem för att äta en snack och sen åka för att hämta E på skolan. Väl hemma pysslade vi lite med art&craft. Barnen älskar det, klistra och klippa. 
När A kom hem gjorde vi middag ihop sen vid 7:45 kom Therese och hämtade upp mig så körde vi till Starbucks. Drack en hot chocklate och åt en kaka. Therese är en väldigt trevlig tjej! :) Tyvärr har det börjat snöa här vilket betyder att amerikanarna är livrädda att köra bil så Therese var tvungen att åka hem så att inte hennes vföräldrar skulle bli oroliga. Hon ringde mig nyss och berättade att hon precis innan hon kört in på hennes gata, fått ett sms från hennes vmamma där hon skrev att hon får sova där hon är för det snöar för mycket för att köra bil! Och då kan jag berätta för er där hemma att det snöar knappt mer än vad det brukar göra på julafton... haha, jaja ni fattar vad jag menar!

Nu ska jag gå och duscha! Men här kommer lite bilder från dagen :)


Klippa & klistra


Glada barn :)


Leker resturang!

Puss&Kram


2 weeks done, 50 to go :)


Bild från våran tid i Stamford.

Japp idag för två veckor sedan satt jag och Jenny på ett plan till London. Vårat äventyr hade precis dratt igång på riktigt.
Puss

Första utforskningen av New York,

Ja som sagt idag så åkte jag och Therese in till New York City.
Det blev inte många timmars sömn för mig iom att jag ramlade. Men jag fick ett mysigt uppvaknande av J&E när dom såg att jag sov i samma rum som de(de sov i mellan D&A). E bjöd mig på vatten oxå fick jag en halstablett. So cute! Och D stekte riktigt amerikanska pannkakor till frukost med sirap och frukt, mumsfillibabba! Så då kände jag mig mer än redo för en dag i NYC.
Vi tog tåget in 10:04 och var på Pennstation runt 11 tiden. Strålande sol och klarblåhimmel. Vi gick runt lite på 34th street. Och jag köpte mina första par skor här i USA. Kan ni tänka er att jag väntade såhäär länge !?:o Jag är väldigt stolt över mig själv måste jag säga! ;)
Sen tog vi upp kartan och gick ner och tog en subway till Warld trade center eller Ground zero som det också kallas. Inte en aning om vart vi skulle gå virrade vi bort oss lite men kom iaf in på nått litet museum. Sen frågade vi efter vägen och det var en sjuh*lvetes bit att gå! Det blåste och vi frös halvt ihjäl.. På vägen dit hittade vi ett jätte stort outlet med märkeskläder. Lite som ullared men bara med kläder, assesoarer osv. Dock var det sjukt dyrt fast att det va typ 50% off. Men det var kul att gå runt och kolla!
Innan vi äntligen hittade WTC museét gick vi och åt en pizza slice. Jag tyckte det va jätte jobbigt att gå där inne och läsa om alla som omkommit osv... När vi kollat klart där gick vi tillbax och tog en subway till chinatown. Träffade på en underlig kvinna som bott två år i sverige och var sjukt pratglad och gav oss hennes telenr osv, hah! Iallafall, Chinatown vart en stor flopp! Det var inte alls lika mysigt som man tänkt sig och vi skulle försöka gå och äta china mat på någon mysig restaurang. Istället hamnade vi på nått Italienskt matställe. Beställde in en pizza, trodde jag!!! In kommer en tallrick med fyra skivor tomat och lite ost, & några oliver. Men jag och Therese fick oss ett gott skratt! Vi delade på hennes spagetti&köttfärssås...
När vi ätit färdigt tog vi nästa subway tillbax till Mannhattan Pennstation.  Eller ja typ. Beslöt oss för att besöka 34th street 9th ave. För där ligger en hyfsat billig och bra elektronikäffer. Jag behövde köpa en laddare till min lilla kamera, för jag har ingen. Efter mycket promenerande vart vi äntligen framme och efter lite letande kunde vi äntligen gå fram till en kassa för att säga vad vi ville köpa sen fick han mina uppgifter och sedan fick vi gå ner igen för att ställa oss i en ny kassa och betala och sen äntligen fick vi ställa oss i den sista kassan för att visa upp kvittot på vad vi betalt och få ut varan. Vilket jäkla system! Tog aplågt tid! Btw, det flesta som jobbade där var judar, coolt!
När vi kom ut från affären var klockan 6 och vi visste att det gick ett tåg tillbax till NJ 18:11, så vi började rusa (läs: gå fort) det två blocken innan vi var framme vid pennstation. Vi hann fakstikt med det tåget och var hemma runt 7:) Ja, vilken dag! Men jag kan säga en sak:
Det kommer inte räcka med ett år, NYC är sååå stort!

Nu är det dags för sängen! Imorgon börjar min första hela arbetsvecka som aupair in the united states of America!


Ground zero


Ehm, min pizza...?


Therese:)


Jag och empire state building i bakgrunden:)


Mina jätte söta skor jag köpte:) Som jag troligtvis aldrig kommer kunna gå i för det är 10cm klack, men vad gör det när dom är så söta? :)) Och dom kostade faktiskt bara 17 $ ;)

Puss&Kram

När du tappar fotfästet.

Vilken natt!
Efter att jag gått och lagt mig drömmer jag om att ett barn skriker på mamma och pappa. Jag vaknar upp och utanför min dörr hör jag att J står och skriker "mamiiii pappppppaaa!!!" Jag ignorerar honom i ca fem mínuter. Sen börjar jag förstå att A&D är nere i källaren vilket betyder att dom kasnke inte hör. Så jag går upp och tar J under armen och går ner. Hör att tvn är på i källaren så jag börjar gå neråt. När jag har ca 4 steg kvar halkar jag med mina raggsockar som sitter på fötterna och slår handlöst bakåt med ett barn i famnen. Slår i huvudet och åker rakt i famnen på min värdpappa. Hur pinsamt var inte det tror ni!?
Men han hjälper mig till soffan och tar hand om J. Jag vart väldigt chockad så sitter först och fnissar lite för mig själv och sen när A kommer och frågar hur jag mår börjar jag gråta. Efter några minuter går jag upp till min säng igen. Ligger och skakar i sängen (då hade jag faktiskt lite hem längtan..). Jag frågar A när hon kommer upp för trappan fall det är så bra att jag sover fall jag fått hjärnskakning? Hon säger att jag troligtvis inte fått det och om så är fallet så är det nog ingen fara.
Vad snabbt en olycka kan hända! Idag känner jag mig fruktansvärt mörbultad men jag har ingen huvudvärk längre.  A ska smörja in min nacke med någon dundersalva hon har så hoppas jag att det är bättre tills imorgon!

Tacos

Hoppsan!
Hemkommen från "the dinner". Johanna kom och hämtade mig halv vägs ungefär. Mycket snällt för det snöade jätte mycket ute :P
Åkte hem till henne så jag fick se hur hon bor, STORT!!! Sen kom en tysk tjej och hämtade upp oss för att köra till mataffären och handla. Sen körde vi hem till henne. Ännu större hus! OMG säger jag bara. Skulle aldrig i hela mitt liv våga vara där inne all by my self! Men vi började iaf göra tacos och kladdkaka sen kom en tysk aupair killle och en tysk aupair tjej och joinade och sen kom en till tjej från mexico. Det blev en väldigt trevlig eftermiddag/kväll! :) Vi spelade uno x antal gången men Johanna fattade inte ett shit, haha!
Imorgon ska jag och Therese ta tåget (för första gången!!) in till mannhattan penn station, how cool!? :D Ska bli sjukt spännande! Önska oss lycka till;)

Det gulligaste för dagen var utan tvekan när jag satt och åt frukost och J satt i A's knä. Så säger
A: hur kan du lukta så gott J!?
J: Becouse mammi älskar mig.
Så himla gulligt! :)

Men här kommer lite bilder, enjoy!


Jag och lilleman:)


Jag och lillbruden :)


Aupairer ;)

Första lediga dagen

Hej!
Idag vaknade jag vid 8 tiden. Satt på datorn och skypade med min familj hemma i Sverige, mystígt! Fick även prata med Robin, gullungen! :)
Gick upp ur sängen runt nio och gick ner för att äta frukost och J&E blev jätte glada att jag kom upp så dom kunde bjuda mig på deras restaurang! Efter jag ätit gick jag upp och hämtade värdfamiljen presenter som jag haft med mig från Sverige. Det har inte funnits rätt tillfälle att ge dom de innan. Men alla blev jätte glada! & mamma, J ÄLSKADE sina raggsockar! "Look at me Angelica, i'm ice skating!".
Vid elva tiden gick tog vi på oss och körde till en jätte stor pulkabacke. Vi va säkert där i två timmar. Sen gick vi och åt en pizza slice. Och nu ska jag göra mig iordning för att gå bort till en tjej som heter Johanna som oxå är aupair. Vi ska hem till en annan tjej och laga mat osv, så mysigt! :)
Lägger ut bilder från dagen och lite annat ikväll eller imorgon.
Puss&Kram

Eldprovet,

Igår fredag hade jag mitt "eldprov" som min värdmamma A sa. Vilket betyder att det var första gången jag hade barnen själv utan hennes hjälp. Det gick jätte bra!
Lillkillen J är så himla söt, ibland kan jag skratta ihjäl mig med hans kommentara, så himla gullig.
Som denna. vi sitter vi matbodet och äter våran lunch. Och då slickar jag mig runt munnen. Då utbrister han
-Whay are you doing that?
Och jag bara, - Vadåförnått?  Slickar mig runt munnen menar du?
-Ja?
- För att jag hade lite mat utanför munnen.
- But whay?

Inte alls lika roligt att återberätta men han är bara så himla söt med sina stora oskyldigt klotrunda, bruna ögon!

När A kom hem från jobbet så åkte hon och barnen dirket till ett par kompisar. Och jag borstade bara tänderna och sen kom en aupair, Therese, och hennes tyska aupairkompis och hämtade mig för att åka till ett stort mall och äta på Cheesecake factory. MUMS! :D Det var jätte trevligt att träffa lite andra aupairer och prata engelska, för det behöver jag! :) Theres känns som en urgullig tjej, and guess what! Vi bor bara 10 minuter med bil från varandra!
Jag gick och la mig vid midnatt ungefär :)


Dett är min mat:P


Cheesecake mums :)


Therese & Kristina

Puss&Kram

6 Januari 2011

Hej&hå!
Jag måste bara börja med att säga att jag tycker det är så roligt att så många läser och kommenterar min blogg! Det värmer i hjärtat att så många vill följa mig och få en inblick i hur mitt liv ser ut just nu. Jag vet att det är fruktansvert tråkigt att läsa en blogg utan bilder! Och som Mats kommenterade att jag inte får glömma alla dessa hätfiga "trucks" som finns här! Måste verkligen försöka fånga en riktigt snygg på bild så jag kan visa Er.

Dagen idag har gått ruskigt fort. Barnen har varit snälla och min värdmamma har försökt att gå igenom alla viktiga grejer för mig så att jag är väl förberedd inför imorgon - min första dag ensam med barnen.
Ikväll gjorde vi korv stråganoff till middag! Det är jag mest nervös inför, att laga mat. Känns som att jag är så sjukt dålig. Men min värdmamma säger att jag kan vara lugn. Så då tänker jag vara det!

Jag fick prata med mamma och pappa idag genom skype, underbart! :) Dagarna här borta går så fort. Ena sekunden känns det som att jag varit borta två månader för det hänt så mycket. Men i nästa andetag känns det som att jag stog på landvetter flygplats och såg min familj åka ner för rulltrapporna, igår. Just nu känner jag mig stark. Jag kommer fixa detta! Imorgon kanske jag inte säger samma sak.. Hahah, nej jag skojar bara:) Jag tror att jag och barnen kommer få ett underbart år tillsammans!

Time to go!
Tack än en gång för alla som kommenterar, det blir mycket roligare då! :)
Puss&Kram

New York City bilder,

Här kommer en massa bilder på våran NYC tur.
Det enda jag kan säga om NY är att det är väldigt stort och väldigt väldigt mycket människor!
Enjoy:)



Jag och Jenny i bussen påväg in till NY





Den "stora" julgranen som står framför Rockafeller Center





Den berömda isbanan som är precis framför granen.


Vyn från rock of the top!


Glada tjejer!




hey cops!


Time square






Hej IKEA! :D

Detta var några av de bilder jag tog!
Puss&Kram

Me love Angelica

Ojojoj, jag vet inte ens vart jag ska börja!
Igår var jag hemma med barnen och värdpappan för att se hur allt fungerar. Jag fick träffa min värdmamma för första gången tio snabba minuter på morgonen för hon var inte hemma förens jätte sent måndag kväll/natt. Jag fick jäätte mycket hemlängtan när klockan var runt 2 tiden. Rusade upp på rummet, satt på datorn och skickade ett sms till mamma att logga in på skype. Började storgrina när jag fick prata med henne. Men hon sa några lugnande ord och jag lugnade ner mig. Kvällen flöt på. Min värdmamma var tvungen att jobba över lite även denna kväll så när vi badat barnen och jag satt mig i deras rum jämte sängarna för att läsa saga så kom hon hem. Och barnen blev såklart alldeless till sig :)
Efter en halvtimme låg dom iaf i sängarna och sov. Och jag fick äntligen prata lite med henne. Vi satt nere i köket till elva, då sa hon att hon kände att det va dags att sova. Men när vi kom upp satte vi oss i min säng och pratade på om allt mellan himmel och jord tills klockan närmade sig midnatt. Då efter många roliga/tråkiga/omtumlande&härliga berättelser senare gick jag och la mig med ett leende på läpparna och kände "Detta kommer bli ett bra år, precis som jag och mamma suttit och hoppats på hemma i Sverige".
Jag sov min andra natt hos familjen lika bra som min första - som en stock! Inte drömt någonting.

Dagen idag har med gått riktigt bra! Och min värdmamma säger att hon inte är det minsta orolig över mig. Hon sa också att hon tycker att jag är väldigt mogen och "down to earth" för att bara vara 19 år. Det känns jätte skönt att höra sådant.

Ikväll har vi gjort pannkakor. Dom blev jätte goda, mums!

Ska skriva ett inlägg med lite bilder från NY touren nu. Och försöka skriva lite dagbok. Jag har allvarligt talat inte hunnit med det dom första dagarna så jag har lite att ta igen!

Ha en bra dag allihop!
Puss,

Btw, lilltjejen sa igår vid middagsbordet "Me love Angelica".

Första mötet med värdfamiljen,

Oj, vart ska jag börja?
Vårat sista aupair möte i morse gick bra. Våran ledare Jody är väldigt rolig och gör allt mycket mysigare och intressantare. När klockan var 12:00 var det dags att säga hejdå. Det kändes lite konstigt att behöva säga hejdå till Julia för jag hon och Jenny har varit som tripptrapptrull ända sedan resans början. Men vi har lovat varandra att umgås mycket under vårat år i Amerikat.

Jenny och jag skulle båda bli hämtade på Newark flygplats. Så vi plus en tysk, israelisk och mexikans tjej fick åka taxibuss till flygplatsen. Tog ca 1½ timme. Fick sitta och vänta i 1 timme ungefär innan telefonen ringer och det är min värdmamma. Hon säger att jag ska gå ut och vänta utanför så att min värdpappa kan se mig. Jag står ute i säkert 10 minuter. Ingen kommer. Då ringer min värdmamma igen och tydligen så har organisationen, än en gång, gett fel information.
Första mötet med vpappan vart bra. Vi tog varandra i hand och hoppade in i bilen. Lillkillen låg och sov och vi åkte för att hämta stortjejen. Jag blir väldigt fasionerad över hur stort allt är! Och innan året är slut hoppas jag på att fått, iallafall, sitta i en av dessa extremt stora "Trucks" som alla kör med här. Jag trodde allvarligt talat att det bara var på film.

När vi kommer fram till skolan börjar jag prata med lillkillen, för att lätta på stämningen kommenterar jag hans jätte fina tåg. (Han älskar tåg) vpappan presenterar mig för några vänner och när lilltjejen kommer ut springer hon in i pappans famn och sen ser hon fundersam ut och säger "HOWS THAT!!?". Och pappan förklarar att det är angelica och hon börjar le. Sen springer hon iväg och leker med nån kompis och sen är det dags för oss att gå tillbax till bilen. Då kommer lilltjejn uppspringandes bredvid mig och tar min hand. How cute!? Då kände jag mig väldigt varm inombord.
När vi hoppat in i bilen säger lillkillen till pappan "Dad, I wont to go to angelicas house!" Så himla söt! Och pappan bara "Lilla gubben, det kommer du säkert kunna göra men inte nu."

Huset är väldigt väldigt mysigt! Och mitt rum (som lilltjejen va väldigt exalterad över att visa) är precis lagom stort! Jag har en säng, ett skrivbord, och en liten walkinclosset.

Ungefär 2 timmar efter att jag kommit hit kände jag bara att jag ville börja gråta och när mamma ringde från sverige till deras hemtelefon var jag nära på att be henne boka en biljett hem. Efter lite mat i magen kändes allt mycket bättre! Jag tror att det kommer vara väldigt mycket ups&downs den närmaste månaden. Men jag vet att jag har folk som stöttar, både i USA och hemma i Sverige, och jag har ju faktiskt lovat mig själv att jag ska klara detta och att jag ska försöka få ut så mycket som möjligt ur detta år.
Som min värdmamma sa till mig "Detta är eldprovet innan man blir vuxen".

Btw så är hon fortfarande på jobbet. Hennes högsta chef är på besök så hon va tvungen att tillbringa lite tid tillsammans med denne. Men jag hoppas jag kan få träffa henne innan jag går och lägger mig för just känns sängen väldigt lockande, för jag är så fruktansvärt trött efter alla nya intryck!

Jag har packat upp allting utom en av mina handbagage. Så nu känns rummer inte så kalt utan lite mer som mitt.
Några bilder blir det tyvärr inte i detta inlägget då jag inte tagit några idag och jag måste prata med mina värdföräldrar vad det gäller bilder på huset/barnen.

Nu har ni fått en liten inblick av hur mitt första möte med (nästan hela) familjen var.
Ta hand om Er.
Puss&Kram

Ett litet smakprov på NYC,

Okej, här kommer bara en liten update om vad som hänt meen det kommer en längre när jag är hos familjen.

Igår hade vi våran NYC rundtur. Ni vet frihetsgudinnan, Time Spuare, Ground zero, Rock of the top. You can not even imagen how amazing it was! Att ha stått uppe på Rockafeller Center och kollat ut över hela NY och till och med se bort till New Jersey är en helt fantastisk känsla! Man måste ha upplevt det för att fatta vad jag pratar om. Men här kommer en bild som absolut inte gör verkligheten rättvis men det är ju ett smakprov iaf;)

Nu ska jag sova för vi ska upp 6:30. Imorgon får jag äntligen efter så långt väntan träffa min värdfamilj! Jag är väldigt exalterad.

Enjoy the picture.
Puss&Kram




1 Januari 2011

Idag börjar äntligen vårat orientaion. Vi ska infinna oss in the meeting room 8.30am.
Vi var på ett snabbt info möte igår om dessa kommande tre dagarna och då sa våran ledare som heter Jodan(?) att iom att vi haft en så tuff start så kommer aupair in america att bjuda oss på rundturen in till NYC som annars skulle kostat 65$. Något positivt med att allt är försenat;) Hon sa även att vi är en speciell grupp då hon aldrig under alla hennes år som ledare firat nyår tillsammans med en grupp aupairer. Jag tror vi kommer få väldigt roligt tillsammans med henne!
Nu ska jag hoppa upp och klä på mig, frukosten väntar.
Puss&Kram

Misslyckat nyår!

Ja vad ska man säga?
Gjorde oss fina innan för att gå ner och äta i resturangen. Vet ni vad vi fick? Jävla pasta skit! Sen när vi pratade med en från aupair in america säger hon att det inte kommer skjutas några raketer här i Stamford utan om vi vill se raketer får vi kolla på tvn. FATTA NI HUR BESVIKNA VI BLEV !?
Klockan är nu 21:30 och vi ska gå och lägga oss.
Absolut den sämsta nyår i hela mitt liv.
Godnatt!!

Såhär glada var vi innan


Nu är vi såhär ledsna



bloglovin
RSS 2.0