Första utforskningen av New York,

Ja som sagt idag så åkte jag och Therese in till New York City.
Det blev inte många timmars sömn för mig iom att jag ramlade. Men jag fick ett mysigt uppvaknande av J&E när dom såg att jag sov i samma rum som de(de sov i mellan D&A). E bjöd mig på vatten oxå fick jag en halstablett. So cute! Och D stekte riktigt amerikanska pannkakor till frukost med sirap och frukt, mumsfillibabba! Så då kände jag mig mer än redo för en dag i NYC.
Vi tog tåget in 10:04 och var på Pennstation runt 11 tiden. Strålande sol och klarblåhimmel. Vi gick runt lite på 34th street. Och jag köpte mina första par skor här i USA. Kan ni tänka er att jag väntade såhäär länge !?:o Jag är väldigt stolt över mig själv måste jag säga! ;)
Sen tog vi upp kartan och gick ner och tog en subway till Warld trade center eller Ground zero som det också kallas. Inte en aning om vart vi skulle gå virrade vi bort oss lite men kom iaf in på nått litet museum. Sen frågade vi efter vägen och det var en sjuh*lvetes bit att gå! Det blåste och vi frös halvt ihjäl.. På vägen dit hittade vi ett jätte stort outlet med märkeskläder. Lite som ullared men bara med kläder, assesoarer osv. Dock var det sjukt dyrt fast att det va typ 50% off. Men det var kul att gå runt och kolla!
Innan vi äntligen hittade WTC museét gick vi och åt en pizza slice. Jag tyckte det va jätte jobbigt att gå där inne och läsa om alla som omkommit osv... När vi kollat klart där gick vi tillbax och tog en subway till chinatown. Träffade på en underlig kvinna som bott två år i sverige och var sjukt pratglad och gav oss hennes telenr osv, hah! Iallafall, Chinatown vart en stor flopp! Det var inte alls lika mysigt som man tänkt sig och vi skulle försöka gå och äta china mat på någon mysig restaurang. Istället hamnade vi på nått Italienskt matställe. Beställde in en pizza, trodde jag!!! In kommer en tallrick med fyra skivor tomat och lite ost, & några oliver. Men jag och Therese fick oss ett gott skratt! Vi delade på hennes spagetti&köttfärssås...
När vi ätit färdigt tog vi nästa subway tillbax till Mannhattan Pennstation.  Eller ja typ. Beslöt oss för att besöka 34th street 9th ave. För där ligger en hyfsat billig och bra elektronikäffer. Jag behövde köpa en laddare till min lilla kamera, för jag har ingen. Efter mycket promenerande vart vi äntligen framme och efter lite letande kunde vi äntligen gå fram till en kassa för att säga vad vi ville köpa sen fick han mina uppgifter och sedan fick vi gå ner igen för att ställa oss i en ny kassa och betala och sen äntligen fick vi ställa oss i den sista kassan för att visa upp kvittot på vad vi betalt och få ut varan. Vilket jäkla system! Tog aplågt tid! Btw, det flesta som jobbade där var judar, coolt!
När vi kom ut från affären var klockan 6 och vi visste att det gick ett tåg tillbax till NJ 18:11, så vi började rusa (läs: gå fort) det två blocken innan vi var framme vid pennstation. Vi hann fakstikt med det tåget och var hemma runt 7:) Ja, vilken dag! Men jag kan säga en sak:
Det kommer inte räcka med ett år, NYC är sååå stort!

Nu är det dags för sängen! Imorgon börjar min första hela arbetsvecka som aupair in the united states of America!


Ground zero


Ehm, min pizza...?


Therese:)


Jag och empire state building i bakgrunden:)


Mina jätte söta skor jag köpte:) Som jag troligtvis aldrig kommer kunna gå i för det är 10cm klack, men vad gör det när dom är så söta? :)) Och dom kostade faktiskt bara 17 $ ;)

Puss&Kram

Kommentarer
Postat av: Kerstin

Det var inte riktigt sådana skor jag menade, när du ska klara trapporna ha ha! Lunchen såg ju nyttig ut iallafall. Kram mamma

2011-01-10 @ 09:50:51
Postat av: Ida

Visst lär man behöva minst 10 år för att hinna med hela NY? ;)

Jag flyttade till min v-familj i lördags och har hunnit till Manhattan 3 gånger sedan dess! Men då går båda mina värdbarn på skolan där också så..

Letar svenskar i området just nu så om du vill/har lust att ses på Manhattan nån gång skulle det vara kul!

2011-01-11 @ 03:22:22
URL: http://idagoesaupair.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

bloglovin

RSS 2.0